back to top
csütörtök, július 25, 2024

Hétvégi program: Nézd vissza a teljes Sebringi 12 órásat – VIDEÓ

Dátum:

Megosztás:

Két héttel ezelőtt tartották a 2022-es, 70. alkalommal megrendezett Sebringi 12 órás versenyt, mely az utolsó pillanatig izgalmas volt.

- Reklám -

Az IMSA YouTube csatornájának köszönhetően most megnézhetjük teljes egészében a szezon második hosszútávú versenyét mely az egész futamon hatalmas lebilincselő eseményeket hozott.

- Reklám -

Kezdve a rajtnál történt DPi drámával, amikor a Sebringi 12 órás pole pozíciójából induló 01-es Ganassi Racing által futtatott Cadillac megadta magát.

Folytatva az LMP2-ben Juan Pablo Montoya és a Dragonspeed drámájával, ami miatt a kolumbiai versenyzőnek az élről kellett kiállnia.

- Reklám -

A GTD Pro kategóriában Corvette és a BMW feltámadásával, akik – talán kicsit a BoP segítségnek köszönhetően – végig az élmezőnyben harcoltak, sőt a Corvette meg is nyerte kategóriáját.

Több csapat is bajba került, többek között a Meyer Shank és a WTR ütközött a sebringi huplikon, az Ally Racing 48-os autójának pedig kigyulladt a féke.

A GTD osztályban a Turner Motorsport, amely szinte végig az élen haladt, elvesztette még a valószínű dobogós helyezését is, amikor Bill Auberlen kénytelen volt kiszállni a 96-os BMW-ből, hogy ne sértse meg a maximális vezetési időre vonatkozó szabályokat.

Végül pedig az utolsó órára forduló tűzijátékkal, mely két csapatról szólt. A hibázgató, de elképesztően gyors 02-es Ganassi Cadillacről, melyet Earl Bamber vezetett, valamint a címvédő JDC-Miller autóról, melyben előbb Richard Westbrook próbálta megtartani pozícióját, majd később Tristan Vautier akarta visszaelőzni Bambert.

Annyi biztos, ha van fölös 12 órád, mindenképp érdemes visszanézni a teljes Sebringi 12 órás versenyt.