szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIMSAHétvégi program: Nézd vissza a teljes Sebringi 12 órásat - VIDEÓ

Hétvégi program: Nézd vissza a teljes Sebringi 12 órásat – VIDEÓ

- Hirdetés -

Két héttel ezelőtt tartották a 2022-es, 70. alkalommal megrendezett Sebringi 12 órás versenyt, mely az utolsó pillanatig izgalmas volt.

Az IMSA YouTube csatornájának köszönhetően most megnézhetjük teljes egészében a szezon második hosszútávú versenyét mely az egész futamon hatalmas lebilincselő eseményeket hozott.

- Hirdetés -

Kezdve a rajtnál történt DPi drámával, amikor a Sebringi 12 órás pole pozíciójából induló 01-es Ganassi Racing által futtatott Cadillac megadta magát.

Folytatva az LMP2-ben Juan Pablo Montoya és a Dragonspeed drámájával, ami miatt a kolumbiai versenyzőnek az élről kellett kiállnia.

- Hirdetés -

A GTD Pro kategóriában Corvette és a BMW feltámadásával, akik – talán kicsit a BoP segítségnek köszönhetően – végig az élmezőnyben harcoltak, sőt a Corvette meg is nyerte kategóriáját.

Több csapat is bajba került, többek között a Meyer Shank és a WTR ütközött a sebringi huplikon, az Ally Racing 48-os autójának pedig kigyulladt a féke.

A GTD osztályban a Turner Motorsport, amely szinte végig az élen haladt, elvesztette még a valószínű dobogós helyezését is, amikor Bill Auberlen kénytelen volt kiszállni a 96-os BMW-ből, hogy ne sértse meg a maximális vezetési időre vonatkozó szabályokat.

Végül pedig az utolsó órára forduló tűzijátékkal, mely két csapatról szólt. A hibázgató, de elképesztően gyors 02-es Ganassi Cadillacről, melyet Earl Bamber vezetett, valamint a címvédő JDC-Miller autóról, melyben előbb Richard Westbrook próbálta megtartani pozícióját, majd később Tristan Vautier akarta visszaelőzni Bambert.

Annyi biztos, ha van fölös 12 órád, mindenképp érdemes visszanézni a teljes Sebringi 12 órás versenyt.

 

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss