back to top
kedd, július 23, 2024

Az élről esett ki Juan Pablo Montoya a Sebringi 12 óráson – VIDEÓ

Dátum:

Megosztás:

Juan Pablo Montoya nem tudott elkerülni egy előtte megpördülő autót, és csúnyán összetörte LMP2-es autóját.

- Reklám -

LMP2-es kategóriában a 81-es DragonSpeed vezetett, miután Jaun Pablo Montoya átvette az autót 16 éves fiától, Sebastiantól, ekkor azonban jött a dráma.

- Reklám -

Az LMP3-as osztályban induló Alex Udell az 1-es kanyarban elvesztette uralmát a 6-os Duqueine felett, megpördült, majd a kanyar belső ívén megállt.

Ez arra kényszerítette Montoyát, hogy kitérő manővert tegyen, és végül az 1-es Paul Miller BMW M4-nek ütközött – ez pedig azt eredményezte, hogy az autója csúnyán összetört.

- Reklám -

Ez kiváltotta a verseny első sárga zászlós időszakát, és Giedo van der Garde állt az élre a 29-es Racing Team Nederland autójával.

A pole pozíciót elfoglaló 52-es PR1 Mathiasen autó, amely sokáig vezette a versenyt Ben Keating kezében, a második helyre esett vissza, és Scott Huffaker ült a volán mögé.

A DPi kategóriában Mike Conway vezeti a versenyt a 31-es AXR Cadillac DPi V.R-rel, miután a #48-as autó két áthajtásos büntetést is kapott Jose Maria Lopeznek köszönhetően.

Will Stevens erős második helyen áll a 10-es Wayne Taylor Racing Acurával, miután átvette Ricky Taylor helyét, Richard Westbrook pedig feljött a harmadik helyre az 5-ös JDC-Miller Cadillac-kel.

A Mercedes Formula E versenyzője, Stoffel Vandoorne a negyedik helyen áll IMSA debütálásán a 60-as Meyer Shank Acurával, Kobayashi pedig a hatodik helyen áll a büntetéseknek köszönhetően a 48-as AXR-rel, Earl Bamber #02-es Chip Ganassi Cadillacje mögött.

Ryan Hunter-Reay és a 01-es Chip Ganassi Cadillac továbbra is műszaki problémákkal küzd és 35 kör hátrányban van.

Mi a helyzet a GT mezőnyben?

A Corvette tartja a vezetést a GTD Pro divízióban, miután Antonio Garcia egy körrel később, a második óra kezdetén a boxba állva megelőzte Mirko Bortolottit és Daniel Serrát is.

Bortolotti csapattársa, Andrea Caldarelli a második helyen áll a 63-as Lamborghini Huracan GT3-mal, a kétszeres DTM-bajnok Marco Wittmann pedig harmadik a Rahal Letterman Lannigan Racing által indított 24-es BMW M4-gyel.

A 25-ös BMW és Serra 62-es Risi Competizione Ferrarija szintén harcban volt a dobogós helyezésekért, mielőtt mindketten a garázsba hajtottak egymástól független szervokormány meghibásodással.

A BMW a harmadik óra végén a boxban maradt, míg a Risi meg tudta javítani a 488 GT3-at, hogy Eddie Cheever III újra pályára küldje a 488 GT3-at.

A GTD mezőnyét Michael de Quesada vezeti a 28-as Alegra Mercedesben, a 57-es Winward pilótája, Marvin Dienst a második.