péntek, április 19, 2024

A Hendrick Motorsports tulaja hihetetlenül megtréfálta versenyzőjét

Dátum:

Megosztás:

Talán nem is gondolnánk, hogy a NASCAR történetének egyik legsikeresebb csapatfőnökének, Rick Hendricknek van egy vicces oldala is.

- Reklám -

2021-ben a Hendrick Motorsports lett az a csapat, amely a legtöbb győzelmet tudhatja magáénak a NASCAR történetében.

- Reklám -

A csapat sztoriját sok legendás versenyző írta, azonban volt, egy, aki az elsők között segített felépíteni a csapatot, ő pedig Geoff Bodine.

A Dale Jr. Download egyik legutóbbi epizódjában Bodine elárulta a történetet, amikor Hendrick és felesége be vécépapírozta a házát.

- Reklám -

Az egész akkor történt, amikor a Hendrick Motorsports-nak nem igazán ment a szekér, és Rick Hendrick azt tervezte, feladja álmait, és kilép a NASCAR világából.

Még Martinsville-be sem akarta, hogy elinduljunk” – emlékezett vissza Bodine.

Ettől függetlenül végül teljesítették a Martinsville-i versenyt. Ennek ellenére a Hendrick házaspár nem vett részt a versenyen.

Ő és Linda egy egyházi konferencián voltak Greensboróban, ott sem voltak Martinsville-ben, és mi meg megnyertük a versenyt” – mondta Bodine.

Rick nem is tudta, hogy nyert. Felhívta az anyukáját, és azt kérdezte: ‘Anya, mi történt Martinsville-ben?’ Az anyja pedig így válaszolt: ‘Ricky, Ricky, Geoff megnyerte a versenyt, megnyerte a versenyt!’

Szóval ők ketten (Rick és Linda) elmentek a házamhoz, én pedig Greensborótól délre laktam, és akkor WC-papírozták a házamat. Ez volt az ünneplés.

Ez volt a Hendrick Motorsports történetének első győzelme, 1984-ben, így az ünneplés mértéke talán érthető volt. Azóta ezt az első helyet még 282 követte.

Geoff Bodine ugyanakkor elárulta azt is, hogy amikor aláírt a Hendrick Motorsportshoz, nem a főnök miatt tette.

A történet az, hogy Rick irodájában beszélgettünk… csak talán 15 futamot ígért nekem, de én Harry Hyde miatt akartam vezetni az autót, nem Rick Hendrick miatt” – mondta Bodine.

Azért akartam annak a fickónak vezetni, mert ő egy igazi győztes volt, ő volt a legjobb crew chief. Szinte biztos voltam benne, hogy vele nyerni fogunk.