szombat, április 20, 2024

F1-es világbajnokkal indul útjára a Daytonai 24 órás

Dátum:

Megosztás:

Bár úgy tűnt, aktív F1-es pilóta indulhat a versenyen, a terv végül füstbe ment, de így is lesznek sztár pilóták a sportautó-szezon amerikai idénynyitóján.

- Reklám -

Gyülekeznek a nevek a januári Daytonai 24 órásra. Egyre jobban érezhető az Andretti hatása a Wayne Taylor Racingen, ugyanis két IndyCar-pilótájuk is bekerült a keretbe. A WTR-t idén év elején, vásárolta fel az azóta Andretti Globallá átnevezett csapat, és 2024-ben két autóra bővítik a felállásukat a GTP kategóriában.

Az F1 miatt új nevet kap Amerika egyik legnagyobb csapata?

- Reklám -

A 10-es Acura tavalyi négy pilótájával mind elégedettek voltak, így kettőjüket is előléptették. A mindössze a Daytonai 24 óráson induló Brendon Hartley jövőre mind az 5 endurance versenyen ott lesz majd a csapattal. Nem ő lesz az egyetlen ex-F1-es a felállásban, ugyanis a Daytonában az IndyCar-istálló téli szerzeménye, Marcus Ericsson csatlakozik hozzájuk.

- Reklám -

Ericsson másodjára indul majd a Daytonai 24 óráson, miután 2022-ben a Chip Ganassi Racinggel a Cadillac DPi-jével már egyszer teljesítette a versenyt, és hatodikként ért célba.

A négy hosszabb versenyen alkalmazott Louis Délétraznak egész szezonra szavaztak bizalmat – Wayne Taylor másik fia, Jordan mellett – a második autóban, míg kisebb meglepetésre az idén még BMW-vel rajthoz álló Colton Herta lesz a harmadik emberük. Az idénynyitón pedig nem más, mint az idei utolsó futamon Porschéval rajthoz álló Jenson Button egészíti majd ki az alakulatot.

Button korábbi kollégájához, Jordan Taylorhoz csatlakozik, ugyanis ő „edzette” Buttont és csapattársait a NASCAR különleges, Le Mans-i indulása előtt.

Még a versenyzés sem köti le az egyik legviccesebb pilótát, aki csak a poén kedvéért “edzi” Buttont

Ezzel ők ketten az elsők között lesznek, akik az IMSA-ban két különböző gyártó autóit is vezetik majd, amióta tavaly év elején bevezették az új GTP szabályrendszert. (Rajtuk kívül többen is vezettek már kétféle autót, például Hartley a Toyota gyári csapatának tagja is, de legalább az egyik márkával a WEC-ben indultak, nem a tengerentúlon) Ezzel négy gyártó tapasztalata is összegyűlik majd a Wayne Taylor Racingnél.

Késői dráma ellenére jól sikerült a NASCAR Le Mans-i kalandja