back to top
kedd, július 23, 2024

Alonso után újabb aktív F1-es pilóta indul a Daytonai 24 óráson

Dátum:

Megosztás:

Ugyan már bejelentette teljes szezonos pilótáit Wayne Taylor és az Andretti közös alakulata, a csapatfőnök azért még elárulta, készülnek meglepetéssel ezen a téren.

- Reklám -

Év elején vásárolta fel az Andretti Autosport (azóta Andretti Global) a Wayne Taylor Racinget, és fogtak bele a csapat bővítésébe. Idén még csak egy GTP-autót indítottak az IMSA sportautó bajnokságában, jövőre azonban megduplázzák a számot.

Az F1 miatt új nevet kap Amerika egyik legnagyobb csapata?

- Reklám -

„Rengeteg ember akar hozzánk jönni. Körül-belül a legénység nyolc tizede már megvan. Talán egy mérnöki hely van és három szerelőre van még szükségünk. De nincs okunk aggodalomra”adott helyzetjelentést Wayne Taylor.

- Reklám -

„Azokra is támaszkodhatunk, akik másik sorozatokban dolgoznak nekünk, úgyhogy nem lesz gond. Óvatosan kell kívánni, mert beteljesült, amit akartunk, és most meg is kell felelni ennek. Jó a vezetőségünk, és biztos vagyok benne, hogy tudják majd kezelni a kétautós felállást. Nagyszerű a pilótafelállásunk, szóval amíg ezt ki tudjuk használni, jó dolgunk lesz, hiszen a Honda Performance Developmenttel nagyszerű partnerünk van.”

Ricky Taylor maradt az eredeti autóban, míg a bohókás Jordan – miután az elmúlt éveket a Corvette GT-programjánál töltötte – az új egységben kap majd helyet, ezzel mindkét Acurában ül majd egy-egy testvér.

Még a versenyzés sem köti le az egyik legviccesebb pilótát, aki csak a poén kedvéért “edzi” Buttont

A teljes szezonos párosok mellett viszont még egy-egy embert kell majd nevezniük a hosszabb, Endurance Cup-versenyekre is, a Daytonai 24 óráson pedig autónként egy negyedik ember is kell mindegyik összeállításba.

„Bejelentettük a négy pilótánkat, még kettővel adósak vagyunk, a többit pedig az utolsó nagydíj után fogjuk bejelenteni” – utalt arra Wayne Taylor, hogy egy F1-es pilótáról van szó.

Azt elárulta, hogy nem a 2019-es daytonai győztes Alonso lesz az. A spanyol volt az egyik utolsó, aki aktív F1-es pilótaként indult a versenyen, egy évvel korábban ő és mostani csapattársa, Lance Stroll is ott voltak. Azóta Kevin Magnussennek lett volna erre lehetősége egy GT-autóval, de végül egy műtét miatt vissza kellett mondania a részvételt.