back to top
szerda, május 22, 2024

Még a versenyzés sem köti le az egyik legviccesebb pilótát, aki csak a poén kedvéért “edzi” Buttont

Dátum:

Megosztás:

Két fia van a csapattulajdonos Wayne Taylornak. Az egyik, akiről nem sokat beszélünk pedig az élvonalban megy, és a másik.

Jordan Taylor kalandozásai a Miami Nagydíjon

- Reklám -

- Reklám -

Jordan Taylorról sok mindent lehet mondani, azt azonban nem, hogy unalmas lenne az élete. Kilépve a családi csapatból inkább a GT-kategóriában tekergeti egy Corvette-kormányát, miközben bohókás stílusával jeleníti meg a versenyzés kevésbé komoly oldalát.

Például ilyen üzenetrögzítőt vett fel az új „munkahelyére”, a NASCAR beugrása előtt, csakhogy megadja az alaphangot:

- Reklám -

 „Nekünk pilótáknak elég könnyű dolgunk van, sok a szabadidő. Így tudunk edzeni. Annyit tölthetsz ezzel, amennyit akarsz, az autóban nem számít, amíg fitt vagy.” emelte ki álláspontját az említett szabadidőben rengeteget triatlonozó Taylor.

„Nagyon unatkoznék, ha csak azért edzenék, hogy vezethessek, így viszont, hogy tritalonozás miatt is csinálom, egy hobbi lesz belőle. Jó leszervezni versenyeket, és látni, egy év alatt mennyit fejlődtem a biciklin, futásban és apránként fejleszteni rajtuk.”

És a folyamat, ami lenyűgözi az egészben, ez a hozzáállás pedig ugyanolyan a versenyzésben is, például egy autó fejlesztésénél. Jordan Taylor pedig pont ezt (is) csinálja: ha nem lenne elég ennyi, még bevállalta, hogy a NASCAR Garage56 projektjében is részt vesz.

Nem Räikkönen és nem is Button lehet a beugrók hőse Austinban

Hivatalosan a „pilóták edzője”, de igazából a legénység három veteránjának nincs szüksége tanácsra, inkább az autó fejlesztése és az endurance életérzés (és teljesen másfajta csapatmunka) az, amit ő szolgáltat nekik.

„Nagyon jó móka az egész, őszintén, csak nézem őket és együtt lógunk. Mármint, én tuti nem az az ember vagyok, aki edzi őket. Inkább tanácsadó a szerepem az endurance és főleg a GT-oldalról, mit várjanak, mi lesz Le Mans-ban.”

Taylor a pályán kívül is igyekszik művelni az embereket, nemrég egy sportautós közösséget hozott létre a szurkolók számára Discordon „Sportscar 4 Lyfe” néven, ami amellett, hogy kibeszélőként működik, akár események szervezésében is segítkezhet majd a jövőben. Már ha Taylornak lesz ideje rá…