csütörtök, november 30, 2023

Elég bátor lesz-e Räikkönen az IndyCarhoz?

Dátum:

Megosztás:

Egyre inkább erősödik a pletyka, mely szerint KImi Räikkönen az IndyCarban köthet ki, méghozzá a Chip Ganassi Racing csapatánál.

- Advertisement -

Az UOL brazil sportújság szerint Räikkönen egyelőre csak az épített pályákon indulna, és egy brazil szakértő szerint ez amiatt van, mert sokan félnek az oválversenyzéstől.

- Advertisement -

Látványos lenne Kimit az IndyCarban látni, amely sok pilótának igazán szórakoztató a Forma-1-es évek után, Nigel Manselltől kezdve Romain Grosjeanig, aki 2021-ben érkezett, és teljesen újjászületett” – mondta Gefferson Kernt az IndyCar brazil kommentátora.

A probléma az oválokon van. Nem mindenkinek van bátorsága 350 km/h fölé menni, és mindig a fal közelében autózni.

Persze ahogy Jimmie Johnson és Romain Grosjean is csak az épített pályákon kezdett, amint ellátogattak az Indy 500-ra, egyből megjött a kedvük az oválversenyzéshez is.

- Advertisement -

Remélem, hogy megtörténik. Mindig jó látni, ahogy a Forma-1-es legendák átkelnek az Atlanti-óceánon, és kipróbálják magukat.

Räikkönen a 2020-as Forma-1-es szezon végén vonult vissza, és a 2021-es szezont a családjával töltötte.

2022-ben viszont úgy döntött, hogy visszatér a kompetitív versenyzéshez, és kipróbálta magát a NASCAR Cup Seriesben, méghozzá a Trackhouse Racing Project91-es autójában.

Räikkönen fantasztikusan teljesített, a futam során szinte végig a top10-ben ment, de végül belekeveredett egy balesetbe, ami a versenye végét jelentette.

Az IndyCar szezon 17 versenyből áll, így első körben a finn versenyzőnek feleségét, Minttu-t kell az Egyesült Államokba való költözésről meggyőznie, majd utána gondolkozhatna a szerződésen.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.