back to top
péntek, június 21, 2024

Eddig tartott a NASCAR türelme, Harvick brutális büntetést kapott

Dátum:

Megosztás:

A Kevin Harvick L2-es szintű büntetést kapott, amiért a Next Gen autón egy egyetlen forrásból származó, beszállított alkatrészt módosítottak.

- Reklám -

Kevin Harvick Ford Mustangja egyike volt annak a két autónak, amelyet a vasárnapi Talladega Superspeedwayen rendezett futam után további ellenőrzésre visszavittek a NASCAR kutatási és fejlesztési központjába.

- Reklám -

A NASCAR nem pontosította, hogy melyik alkatrész eredményezte a büntetést, de azt a NASCAR szabálykönyvének 14.4. (jármű összeszerelése) és 14.5. (karosszéria) szakasza alapján szabták ki.

Harvick csapatfőnökét, Rodney Childerst a NASCAR Cup Series következő négy futamáról eltiltották, és 100 000 dolláros pénzbírsággal sújtották. Ezek a futamok a Charlotte Roval (október 9.), Las Vegas (október 16.), Homestead-Miami (október 23.) és a Martinsville Speedway (október 30.).

- Reklám -

A csapatot 100 pont levonással is sújtották.

Childers a Twitteren reagált a büntetésre: „Micsoda meglepetés…

Kevin Harvick, és csapatfőnöke Rodney Childers is csúnyán kikelt magából a NASCAR idei baklövései miatt, és az összeesküvés elméleteket gyártók érthetik, mire gondolt Childers a twitter üzenetében.

A Stewart-Haas a harmadik szervezet, amelyet egyetlen forrásból származó alkatrész módosítása miatt megbüntetnek.

Az RKF Racing és Brad Keselowski 6-os rajtszámú csapatát a tavaszi atlantai futam után büntették meg.

A Front Row Motorsports és Michael McDowell csapatát a nyári, Pocono Raceway-en rendezett futam után büntették meg.

Martin Truex Jr. 19-es rajtszámú Joe Gibbs Racing Toyotája volt a másik autó, amelyet a K+F központba vittek ellenőrzésre. Truex autójával nem volt probléma.