back to top
vasárnap, június 23, 2024

Egy parkolóban indította be először autóját a Porsche csapata

Dátum:

Megosztás:

Kézhez kapta autóját a Porsche első amerikai csapata is, akik év közepén kezdenek majd bele a GTP-programba.

- Reklám -

A JDC-Miller Motorsports a DPi-éra egyik utolsó csapata volt, mikor azonban az IMSA átváltott az LMDh autókra, a gyári programok érkezésével kiszorultak a legfelső kategóriából. Azt már az újjáélesztett GTP idei indulása előtt is tudni lehetett, hogy a Porsche autóit fogják majd használni.

- Reklám -

A Porsche azonban nem tudott időben elkészülni az összes autóval a szezonkezdetre, így a csapat egy LMP3-as autóval kezdte meg a szezont, az eddigi két versenyen egy ötödik és egy harmadik helyet szereztek.

A Porsche ígéretéhez híven azonban április végén leszállította nekik az autót, így a következő versenyen, Laguna Secában már a GTP géposztályban indulhatnak majd, egy teljesen új felállással.

A Porsche első győzelmét hozta a fordulatos utcai futam

- Reklám -

Történt ugyanis, hogy egyik 2022-es pilótájuk sem elérhető már: Richard Westbrook a Cadillac gyári programjában kapott helyet, így a Porschéra váltás miatt el kellett köszönnie a csapattól. Tristan Vautier nem akart kihagyni egy fél szezont sem, így az Európai Le Mans Sorozatban (ELMS) keresett munkát, míg a hosszabb versenyekre beugró Loic Duval a Peugeot Hypercar programjának tagja, így ő is közvetetten ellenfele lett a JDC-Miller Porschéjának.

A csapat így Mike Rockenfellert, a korábbi DTM-bajnokot (és ami sportautózást illeti, Le Mans-i és Daytonai győztest) kérte fel a legénység vezetésére. Rajta kívül pedig az F3 után sportautózásra váltó Tijmen van der Helm alkotja majd a párost.

Míg a Porsche már bejáratta az autót Weissachban, addig a csapat egyelőre nem tartott nagy tesztelést, mindössze a műhely parkolójában vitték el egy tényleg rövid körre az autót: