back to top
vasárnap, június 23, 2024

A Porsche első győzelmét hozta a fordulatos utcai futam

Dátum:

Megosztás:

Eddig három verseny, három különböző győztes márka az újjáélesztett GTP kategória mérlege annak ellenére, hogy továbbra is az Acura tűnik a leggyorsabb autónak.

A Porsche komolyan gondolja – új pályát építettek!

- Reklám -

- Reklám -

Filipe Albuquerque szerezte meg pole-t Long Beachen, mellőle Tom Blomqvist rajtolhatott, ezzel úgy tűnt, az idei harmadik verseny is az Acura kiemelkedő tempójáról szól majd.

A rajtnál azonban a tavalyi győztes Sébastien Bourdais megcsúszott az egyik bukkanón, a forgó Cadillac pedig megzavarta a Meyer Shank Racing Acuráját, ami a mezőny végére csúszott. Bourdais rögtön kiesett, míg Blomqvist körhátrányba került.

- Reklám -

A márkatárs Wayne Taylor Racinget egy hiba hátráltatta a verseny egyetlen kiállásánál, ennek ellenére azonban fel tudtak zárkózni a mezőnyre. A 100 perces futam utolsó részében parázs csatába keveredtek a BMW-kel és a gumikat nem cserélő Porschékkal.

A WTR csodás menetelését azonban Ricky Taylor hibája állította meg, aki a falba állította az autót, így a kockáztató Porschénak ajándékozva a győzelmet. Ezzel a GTP kategóriában három verseny után három márka tudott győzni, bár most sem tiszta erőből dőlt el a győzelem sorsa, ahogy legutóbb a kaotikussá váló Sebringi 12 óráson sem.

A második helyen a Sebringben meglepetésre dobogóig jutó BMW-páros (Connor de Phillippi és Nick Yelloly) jött be, mögöttük pedig folytatódott a sorminta, szintén Porsche-BMW sorrendben.