back to top
hétfő, május 20, 2024

A WEC-et is bevállalja az IMSA mellé Bourdais

Dátum:

Megosztás:

Sébastien Bourdais fókusza az amerikai endurance-bajnokság lesz 2022-ben, emellé viszont úgy ítélte meg, belefér a WEC is a naptárába.

- Reklám -

Sébastien Bourdais 2021-ben még az IndyCar teljes szezonos versenyzője volt, emellett pedig afféle kedvtelésként szerepelt az IMSA négy futamán is. Ezekből egyébként Sebringben nyerni is tudott. Csapattársai a színfrancia istállóban Loic Duval és Tristan Vautier voltak. Bourdais 2022-ben is marad a csúcskategóriában, de már a Chip Ganassi Racing teljes szezonos versenyzőjeként. Emellé pedig úgy döntött, belefér neki a WEC is, a Vector Sport LMP2-es Orecájában.

- Reklám -

A fókuszom a Ganassi IMSA-programja lesz, ezt viszont túl jó lett volna elszalasztani” – mondja Bourdais a dupla vállalásról. „Miután pedig az IndyCarban jelenleg túl sok a bizonytalanság, szerettem volna felkészíteni magam Le Mans-ra és az újbóli prototípussal történő versenyzésre. Utoljára még 2012-ben ülhettem a Pescarolo LMP1-esében, most jöhet az újabb alkalom.

A két naptár bőven összefér egymással Bourdais fejében. „A WEC naptárja egyébként is csak hat futam, nekem meg ráadásul öt, mivel a Sebring 1000 pont a 12 órás IMSA-futam előtt van, amire nem engedtek el. Ez, azt gondolom, érthető. Ezzel öt WEC-futamon és 10 IMSA-hétvégén veszek részt, ami még mindig kevesebb, mint egy IndyCar-szezon lenne. Jó lehetőség ez arra, hogy a Cadillac mellé felfedezzek magamnak ismét egy prototípust.

- Reklám -

Na de ha már szóbahozta, mi a helyzet Bourdais esetében az IndyCarral? „A teljes szezonos lehetőségek ajtaját én magam zártam be és szerződtem a Ganassihoz, de békében együtt tudok élni ezzel a döntéssel. Ettől persze még beszéltem csapatokkal, hátha mondanak olyat, amit érdemes átgondolni. Jelenleg viszont úgy néz ki, itt az ideje másfelé fordulni és lapozni.