vasárnap, április 14, 2024

F1-es tapasztalatait hasznosítaná az IndyCarban Pato O’Ward

Dátum:

Megosztás:

Nemrég „átruccant” az F1-be, most pedig Pato O’Ward úgy érzi, több dolgot is hasznosítani tud majd ebből az előtte álló IndyCar-szezonban.

- Reklám -

Pato O’Ward korábban megegyezett Zak Brownnal, a McLaren F1-es csapatfőnökével, hogy amennyiben nyerni tud az IndyCarban, lehetőséget kaphat az istálló F1-es autójában is. Erre az abu dhabi újoncteszten sort is kerítettek, a mexikói pedig úgy érzi, több itt szerzett tapasztalatot is hasznosítani tud majd az IndyCarban.

- Reklám -

Akár csak ha az új dolgokhoz történő alkalmazkodásról beszélek, már azt hasznosítani tudom itt” – szögezi le O’Ward. „Kísérletezhetek, és jobban kitapasztalhatom, hol kell esetleg fejlődnöm még. Ezt pedig az F1-es autó kipróbálása nem kompromittálja. Még mindig nagyon éhes vagyok, például bajnokságot kellene itt az IndyCarban nyerni. Emellett pedig jó lenne behúzni az Indy 500-at is, amitől tavaly például nem is voltunk olyan messze. Persze az F1-es autó nagyon más. A tapadás például gyakorlatilag összehasonlíthatlan.

Pato O’Ward saját megítélése szerint jó szezont futott tavaly. „Mindenképp túlteljesítettünk ahhoz képest, amink van. Ehhez képest tehát mindenképp jobb hátországunk lesz idén. Én a magam részéről mindent elvégeztem, amit kértek, szóval azt hiszem, megtettem mindent. Meglátjuk, ezek után merre vezet tovább az út. A lényeg, hogy nagyon hálás vagyok a lehetőségért, hogy még egyszer nekifuthatok az IndyCar bajnoki címének.

- Reklám -

Az F1-gyel szemező Pato O’Ward és a többiek számára az IndyCar szezonja február 27-én kezdődik St. Petersburgben. Addig O’Ward a daytonai 24 óráson is ott lesz.