back to top
csütörtök, július 25, 2024

Daytona: újabb fordulat, az Acura visszavágott

Dátum:

Megosztás:

Magnussen erős etapja után a #02 egy lassú kiállás miatt elveszítette a Daytonai 24 órás vezetését Kamui Kobayashival szemben. A japán versenyző egyre jobban elhúzott a versenytársaktól, de Lynn később beérte, és visszaelőzte őt, miközben Derani a harmadik helyen autózott.

- Reklám -

Rui Andrade közel egy percre növelte a Tower Motorsport (#8) előnyét Luca Ghiotto (#69) és Dennis Andersen (#20) előtt. Eggyel lejjebb a CORE Autosport kapott magának játszótársat a Riley és a Sean Creech Motorpsort személyében.

- Reklám -

A GTD Pro-nál két Porsche (#2 és #9) követte a Risi Competizione Ferrariját, a GTD-nél két Mercedes (#57 és #32) vezette a daytonai mezőnyt.

A kiállásokat követően összesűrűsödött Daytona első kategóriája, a #60-as Acura csatlakozott az élmezőnyhöz.

- Reklám -
A CORE Motorsport autója megállt egy pillanatra, ezzel újabb – immár hatodik – sárgát okozva.

A #31-es Whelennél féket cseréltek, egyedül a körhátrányban lévő #10-es WTR autó nem jött ki a DPi mezőnyből. Ezen kívül a #3-as Corvette (GTD Pro) és a #25-ös BMW szorult ismét hosszabb javításra. A kiállásoknál elkövetett szabálytalanságokért az LMP3 és a GTD éléről a CORE-t, illetve a Winwardot intették ki büntetéssel.

A pole-t szerző Ricky Taylor – visszavéve a körét – a harmadik helyre jött fel az újraindítást követő körben. Aztán a másik Acura elé ferkőzött, és Lynn után eredt.

Alig telt el 15 perc, a #96-os BMW a célvonalnál csúszott keresztbe a Cetilarral való összeakadást követően, így a tisztítás miatt hamar jött a következő sárga.

Az újraindításnál Lynn féktesztre kényszerítette Taylort, aki nekiment, így a brit kijött javításra. Ezzel visszaesett a kategória végére, és még egy áthajtásos büntetést is összeszedett.

Daytonában így két Acura vezetett (#10: Rossi, #60: Blomqvist), amíg ki nem jöttek a boxba. Nem sokkal később pedig a #59-es autó miatt kijött még egy sárga, így ez jó döntésnek bizonyult.

Mögöttük a JDC-Miller, Whelen és Ally volt a sorrend, a #02-es Ganassi közben maradt lekörözött.

Az újraindítást követően a Whelen megpördült a második kanyarban, így visszaesett a hatodik helyre. Az élen pedig Blomqvist átvette a vezetést Rossitól.

Ami a kategóriák élmezőnyeit illeti, meglepő módon az LMP2-ben a DragonSpeed talált vissza a mezőny elejére, valamint a büntetést kapó Winward is fel tudott zárkózni.