back to top
csütörtök, május 30, 2024

A csapatfőnökség előtt még behúzná Daytonát Kobayashi

Dátum:

Megosztás:

A fociban játékos-edzőnek hívják azt, amikor valaki a pályán is van, de már edzői feladatokat is ellát. Mielőtt Kamui Kobayashi nekivágna ennek a szerepkörnek, vár még rá a daytonai 24 órás.

- Reklám -

Kamui Kobayashi, a világ jelenlegi egyik legjobb endurance-versenyzője Le Mans-i címvédőként érkezik a daytonai 24 órásra, amelyet korábban szintén megnyert már. Kobayashi hamarosan kettős szerepben tündökölhet a Toyotánál, ahol egyszerre lesz csapatfőnök és versenyző. Előbb azonban vár még rá az IMSA-szezonnyitó az Action Express Cadillacben, amelyet harmadszor nyerhetne meg.

- Reklám -

Kobayashi előzetes tervei szerint a WEC mellett indulni szándékozik hazája bajnokságában, a Super Formulában, valamint négy versenyre leszerződött az IMSA-ba is.

Ki tudja, talán ez az utolsó lehetőségem itt versenyezni. Jövőre a Hypercar-korszakban valószínűleg jóval bonyolultabb lesz” – ismerte el Kobayashi az AP kérdésére. „De imádok itt versenyezni, mert egészen lenyűgöző az atmoszféra. A szurkolók hozzáállása is teljesen más Európához képest. Imádok a paddockban lenni, nagyon szeretem az embereket, az egész eseményből árad a szabadság. Nagyon fontos, hogy élvezzem az ittlétet, mert hát végsősoron ez mégiscsak egy munka. Meg hát hajt a szenvedélyem is a motorsport iránt. Itt mindenesetre mindig teljesen más, mint amit megszoktam a világ más részein.

- Reklám -

A technikai sportokban ritkán látható Kobayashi munkája versenyzőként és csapatfőnökként. „Nekem személyesen is nagyon fontos ez a szerep, amit Mr. Toyoda rám bízott. Szeretné a versenyképességet a mérnök helyett egy autóban ülő versenyző szemszögéből megközelíteni.

Na de mi történik akkor, ha esetleg Kobayashi, a csapatfőnök azt látja, hogy Kobayashi, a versenyző gyengén teljesít? „Nos, akkor mindenképp meg kell válnom magamtól…

Kobayashi még nem tervezi befejezni versenyzői karrierjét sem, most mégis egy merőben más feladat vár majd rá. „Sosem voltam csapatfőnök, mindig csak versenyeztem. De imádom a motorsportot, imádok dolgozni, pláne egy sikeres csapat tagjaként. Mr. Toyoda megkeresett ezzel az ajánlattal, mert látta, hogyan dolgozom és hogyan kommunikálok a csapattal. Nem mondhattam nemet.