back to top
vasárnap, május 26, 2024

Briscoe, Burton, Cindric és Deegan vezeti a Daytonai különítményt

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR fiatal versenyzői – köztük Hailie Deegan is – a Ford Performance színeiben vesznek részt az IMSA Pilot Challange Daytonai fordulóján.

- Reklám -

Deeganen kívül Harrison Burton, Chase Briscoe és Austin Cindric fog indulni a BMW M Endurance Challenge január 28-i versenyén.

- Reklám -

Egy nappal később Cindric beül a 15-ös számú Proton USA Mercedes-AMG GT3-asba, és az új GTD Pro osztályban fog versenyezni a 60. Rolex 24 At Daytona versenyen.

Cindric és Burton a Michelin Pilot Challenge versenyen a 41-es számú PF Racing Mustangon osztozik majd, Briscoe és Deegan pedig ugyanezen istálló 42-es számú Mustangján.

- Reklám -

A cél mind a négy pilóta számára az, hogy értékes épített pályás tapasztalatokat szerezzenek, mielőtt nekivágnak a NASCAR-szezonjuknak – ez Deegan számára a Camping World Truck Series-t, a másik három pilóta számára pedig a Cup Series-t jelenti.

Cindric épített pályás tapasztaltairól már írtunk, most azonban nézzük meg, a másik három ovál specialista hogyan áll az épített pályás versenyzéshez.

#42: PF Racing, Ford Mustang GT4, GS: Chase Briscoe, Hailie Deegan
#42: PF Racing, Ford Mustang GT4, GS: Chase Briscoe, Hailie Deegan / Fotó: LAT Images Courtesy of IMSA

Több megbeszélésünk is volt a Fordnál, a Wood Brothersnél és a Penske-nél. Az egyetlen dolog, amin dolgozni akartam, hogy jobb legyek az épített pályákon” – mondta Harrison Burton, aki többek között MMA-val készült a szezonra.

Az, hogy most rögtön lehetőségem van erre, fantasztikus, és dicséret illeti őket, hogy elkötelezettek abban, hogy segítsenek nekem jobbá válni. Ennél többet nem is kérhetnék tőlük.

Hailie Deegan a legfiatalabb

Hármójuk közül talán a fiatal hölgyversenyzőnek, Hailie Deegannek van a legkevesebb tapasztalata ezeken a típusú aszfaltcsíkokon.

Az idei legfontosabb célom, hogy minél többet vezessek, bármi is legyen az, akár oválról, akár épített pályáról, akár dirtről van szó. Sokat akarok autóban ülni ” – mondta a 20 éves Deegan, aki ’22-ben visszatér a David Gilliland Racinghez egy második Truck Series szezonra.

Csak be akarok szállni és több tapasztalatot szerezni, és úgy érzem, hogy ha egy dologban tudnék fejlődni – persze sok mindenben tudok még fejlődni -, az ami a NASCAR világában egyre inkább előtérbe kerül, azok az épített pályák.

Hailie Deegan
Hailie Deegan / Fotó: Sean Gardner/Getty Images/NASCAR Media

Azt gondolom, ha bármilyen típusú épített pályán tudok versenyezni, az szerintem csak jobbá tesz engem, mint versenyzőt.

Deegan és Briscoe korábban már versenyeztek együtt, és a Stewart-Haas Racing színeiben második szezonját kezdő versenyző, alig várja, hogy a volán mögé ülhessen.

Amikor legutóbb ott voltunk, akkor futott először épített pályán” – mondta a 27 éves Briscoe. „Most, hogy visszamegyünk vele, valószínűleg már három vagy négy Truck versenyen is túl van (épített pályákon), és futott már más IMSA-versenyeken is, szóval jó lesz látni, hogy versenyzőként hogyan fejlődik.

Nagyon jó munkát végez sok különböző szakágban. Jó lesz mindkettőnk számára odamenni, és egy teljesen új szakágban versenyezni.”