szombat, szeptember 30, 2023

Briscoe, Burton, Cindric és Deegan vezeti a Daytonai különítményt

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR fiatal versenyzői – köztük Hailie Deegan is – a Ford Performance színeiben vesznek részt az IMSA Pilot Challange Daytonai fordulóján.

- Advertisement -

Deeganen kívül Harrison Burton, Chase Briscoe és Austin Cindric fog indulni a BMW M Endurance Challenge január 28-i versenyén.

- Advertisement -

Egy nappal később Cindric beül a 15-ös számú Proton USA Mercedes-AMG GT3-asba, és az új GTD Pro osztályban fog versenyezni a 60. Rolex 24 At Daytona versenyen.

Cindric és Burton a Michelin Pilot Challenge versenyen a 41-es számú PF Racing Mustangon osztozik majd, Briscoe és Deegan pedig ugyanezen istálló 42-es számú Mustangján.

- Advertisement -

A cél mind a négy pilóta számára az, hogy értékes épített pályás tapasztalatokat szerezzenek, mielőtt nekivágnak a NASCAR-szezonjuknak – ez Deegan számára a Camping World Truck Series-t, a másik három pilóta számára pedig a Cup Series-t jelenti.

Cindric épített pályás tapasztaltairól már írtunk, most azonban nézzük meg, a másik három ovál specialista hogyan áll az épített pályás versenyzéshez.

#42: PF Racing, Ford Mustang GT4, GS: Chase Briscoe, Hailie Deegan
#42: PF Racing, Ford Mustang GT4, GS: Chase Briscoe, Hailie Deegan / Fotó: LAT Images Courtesy of IMSA

Több megbeszélésünk is volt a Fordnál, a Wood Brothersnél és a Penske-nél. Az egyetlen dolog, amin dolgozni akartam, hogy jobb legyek az épített pályákon” – mondta Harrison Burton, aki többek között MMA-val készült a szezonra.

Az, hogy most rögtön lehetőségem van erre, fantasztikus, és dicséret illeti őket, hogy elkötelezettek abban, hogy segítsenek nekem jobbá válni. Ennél többet nem is kérhetnék tőlük.

Hailie Deegan a legfiatalabb

Hármójuk közül talán a fiatal hölgyversenyzőnek, Hailie Deegannek van a legkevesebb tapasztalata ezeken a típusú aszfaltcsíkokon.

Az idei legfontosabb célom, hogy minél többet vezessek, bármi is legyen az, akár oválról, akár épített pályáról, akár dirtről van szó. Sokat akarok autóban ülni ” – mondta a 20 éves Deegan, aki ’22-ben visszatér a David Gilliland Racinghez egy második Truck Series szezonra.

Csak be akarok szállni és több tapasztalatot szerezni, és úgy érzem, hogy ha egy dologban tudnék fejlődni – persze sok mindenben tudok még fejlődni -, az ami a NASCAR világában egyre inkább előtérbe kerül, azok az épített pályák.

Hailie Deegan
Hailie Deegan / Fotó: Sean Gardner/Getty Images/NASCAR Media

Azt gondolom, ha bármilyen típusú épített pályán tudok versenyezni, az szerintem csak jobbá tesz engem, mint versenyzőt.

Deegan és Briscoe korábban már versenyeztek együtt, és a Stewart-Haas Racing színeiben második szezonját kezdő versenyző, alig várja, hogy a volán mögé ülhessen.

Amikor legutóbb ott voltunk, akkor futott először épített pályán” – mondta a 27 éves Briscoe. „Most, hogy visszamegyünk vele, valószínűleg már három vagy négy Truck versenyen is túl van (épített pályákon), és futott már más IMSA-versenyeken is, szóval jó lesz látni, hogy versenyzőként hogyan fejlődik.

Nagyon jó munkát végez sok különböző szakágban. Jó lesz mindkettőnk számára odamenni, és egy teljesen új szakágban versenyezni.”

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.