back to top
kedd, május 28, 2024

Villeneuve: Hamilton amerikai karrierben gondolkodik

Dátum:

Megosztás:

Jacques Villeneuve előállt a sajátos elméletével, hogy miért hallgat Lewis Hamilton az Abu-Dzabiban rendezett szezonzáró óta.

- Reklám -

A hétszeres világbajnok a Yas Marina versenypályán látta, hogy a rekordnak számító nyolcadik bajnoki cím kicsúszott a kezei közül, miután az FIA versenyigazgatója, Michael Masi egy késői Safety Car-időszakban úgy döntött, hogy az utolsó körös csatát Hamilton és Max Verstappen között úgy alakítja, hogy csak a lekörözött autókat engedi el közöttük.

- Reklám -

Verstappen a friss gumikkal elvégezte a feladatot és a legvitatottabb körülmények között szerezte meg első világbajnoki címét. Hamilton a futamot követő interjúk során kegyesen viselte a vereséget, aztán eltűnt.

Ez a hallgatás továbbra is táptalajt adott a pletykáknak és a Hamilton jövőjével kapcsolatos találgatásoknak, még akkor is, ha a Mercedes jelei arra utalnak, hogy minden a szokásos módon folytatódik, hiszen egész héten Hamilton-tartalmakat posztolnak.

- Reklám -

Hamiltonnak jelenleg a 2023-as szezon végéig van szerződése a Mercedes-csapattal, de az Abu-Dzabiban történtek miatt egyesek már arról is beszélnek, hogy a 2022-es szezon kezdete előtt végleg távozhat.

Jacques Villeneuve többet lát ebben

Ami a folyamatos hallgatását illeti, az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve, aki sosem vonakodik megosztani a véleményét, úgy véli, Hamilton a Forma-1 utáni jövőjét próbálja védeni azzal, hogy hallgat a témáról.

Úgy értelmezem Hamilton hallgatását, hogy szeretne némi távolságot tartani maga és Wolff között” – mondta Villeneuve.

Elvégre stílusosan lehet veszíteni, míg Toto úgy viselkedett, mint aki Monopoly-t játszik. Abban a pillanatban, amikor veszít, [ő] az egész táblát a levegőbe dobja. Ezzel Wolff szerintem nagy imázskárt szenvedett. Hamilton érzékeny erre, mert a jövőjén gondolkodik Amerikában, talán még Hollywoodban is.

Ami azt illeti, hogy Hamilton visszatér-e a 2022-es kampányra, Villeneuve azon a véleményen van, hogy minden azon múlik, hogy a Mercedes új autója elég gyors lesz-e.

Attól függ, milyen autót ad a Mercedes Hamiltonnak, hogy könnyen tud-e vele nyerni vagy sem” – spekulált.

Lewis ráadásul egy kicsit fáradtabb is, Nico Rosberg távozása után [néhány] könnyű szezonja volt, és tényleg nem akar majd még egy olyan évet, mint amilyet a tavalyi szezonban tapasztalt. Azt hitte, hogy könnyedén behozhatja a rekordot jelentő nyolcadik bajnoki címét, de ez nem történt meg.

Olyan ez, mint egy gyémánt, amit fogsz, aztán hirtelen kiveszik a kezedből. Így sokkal jobban fájt, mintha Verstappen egyszerűen végig vezette volna a versenyt.

Az IndyCar-ban is érdekelt McLaren főnöke, Zak Brown is elgondolkodott azon, hogy mi lesz Hamilton következő lépése és azt mondta, „nem lenne megdöbbentő„, ha úgy döntene, hogy szögre akasztja a versenysisakját. Úgy gondolja, hogy Hamilton végül a következő szezonban az új csapattársa, George Russell partnere lesz az ezüstnyilaknál.