szombat, június 3, 2023

Harrison Burton MMA-vel készül a szezonra – VIDEÓ

Date:

Share:

Harrison Burton hamar rájött, hogy nem volt jól felkészülve a harcra, amikor egy két évvel ezelőtti Xfinity-futam után összeverekedett Noah Gragsonnal.

- Advertisement -

Gragson és Burton a negyedik helyért versenyeztek az utolsó körökben, amikor az autók összeértek és a falnak csapódtak. Mindketten tudták folytatni, de hátraestek.

- Advertisement -

A futam után heves beszélgetést folytattak, mielőtt Burton másodszor is meglökte Gragsont, amire Gragson válaszul visszaütött.

Ezen élmény után döntött Burton úgy, hogy elkezd vegyes harcművészeti edzéseket végezni.

Ez volt az első alkalom, hogy igazi verekedésbe keveredtem, és azt gondoltam: »Mi a fenét csináljak?«” – mondta Burton az NBC Sportsnak.

Lerohantam őt, ő pedig megpróbálta leszedni a fejemet egy ütéssel. Szóval, ez volt az oka, de mostanra ez egy edzéseszközzé vált, és ez olyasmi, amit egyszerűen élvezek csinálni.

A Cup Series újonca elmondta, hogy az MMA segít majd neki felkészülni a hosszabb Cup-futamokra.

Úgy tapasztaltam, hogy sokkal jobban hasonlít a versenyzéshez, mint gondoltam, mert elfáradsz, és olyan dolgokra kell koncentrálnod, amelyek nagyon gyorsan történnek, és ez egy igazán nagyszerű felkészülés” – magyarázta a 22 éves versenyző.

Persze a legnagyobb motiváció nem kérdéses az edzés közben: „Jobb, ha nem lankad a figyelmed, mert különben pofán vágnak.

Egyszer Burton szeretne nézőként ott lenni egy UFC-meccsen, hogy lássa, hogyan kezelik azok a sportolók a harco. És talán elsajátítana egy-két dolgot.

Ami Gragsont illeti, nem kell aggódni: „Noah és én már kibékültünk.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.