vasárnap, december 10, 2023

Austin Cindric is kipróbálhatja magát a Daytona 24 óráson

Dátum:

Megosztás:

A WeatherTech még egy autót harcba állít a január utolsó hétvégéjén megrendezésre kerülő Daytona 24 órás autóversenyen, melynek egyik versenyzője Austin Cindric lesz.

- Advertisement -

A Mercedes AMG GT3-at Dirk Müller, Patrick Assenheimer, és Austin Cindric fogja vezetni majd.

- Advertisement -

A 46 éves Dirk Müllert a BMW gyári WTCC csapatánál ismerhette meg a közönség, majd később a Ford hivatalos versenyzője lett.

Austin Cindric 2020-ban a NASCAR Xfinity Series bajnoka volt, idén pedig már a nagyok között is kipróbálhatja magát, hiszen ő érkezik Brad Keselowski helyére a Penske csapat 2-es számú autójába.

- Advertisement -

Korábban már írtunk róla, hogy 23 éves versenyző mindenféle járgányt szívesen – és meglehetősen gyorsan – vezet, és ez előnyt jelenthet neki az idei NASCAR Cup szezonra is. Így a Daytonai szezonkezdet is jó felkészülés lehet neki a NASCAR premier kategóriájára.

Cindric csak ennyit osztott meg rajongóival twitteren: „Boldog vagyok, hogy visszatérhetek. A GTD mezőny nagyon erős lesz!

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.