vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIMSABourdais és a Corvette is pole-ban Long Beach-en

Bourdais és a Corvette is pole-ban Long Beach-en

- Hirdetés -

Sebastien Bourdais indul a szombati Long Beach GP-n a pole pozícióból, miután a francia a kvalifikáción rekordot jelentő kört futott.

Bourdais 1:09.472-es ideje körrekordot ért Long Beach-en a Chip Ganassi Racing 01-es rajtszámú Cadillac DPi-V.R-rel, és így 0,361 másodperccel előzte meg Alex Lynn 02-es rajtszámú testvérautóját.

- Hirdetés -

Lynn 1:09.833-as körideje a 15 perces edzés utolsó pillanataiban született. Bourdais a 100 perces versenyen Renger van der Zande-dal osztozik majd a vezetési feladatokon.

Tom Blomqvist 60-as számú Meyer Shank Racing Acura ARX-05-öse a harmadik helyre kvalifikálta magát Pipo Derani előtt, aki az időmérő nagy részében az élen állt, mielőtt a 31-es számú Action Express Racing Cadillac kiállt a boxba és nem tudott jobb időt autózni.

- Hirdetés -

Tristan Vautier egészítette ki az első ötöt Long Beach-en a JDC-Miller Motorsports 5-ös rajtszámú Cadillacjével,.  Filipe Albuquerque a hatodik és egyben leglassabb időt autózta a DPi osztályban, mintegy 1,1 másodperccel elmaradva Bourdais pole körétől.

Esélyesként érkezett Long Beach-re a Corvette, és meg is szerezték a pole-t
Esélyesként érkezett Long Beach-re a Corvette, és meg is szerezték a pole-t Fotó: LAT Images Courtesy of IMSA

Jordan Taylor jött, látott, és bevette Long Beach-et

Jordan Taylor az utolsó pillanatban szerezte meg a pole-t a GTD Pro kategóriában, ezzel megakadályozva, hogy a BMW mindkét osztályban besöpörje az első helyeket.

Taylor 1:18.048-as legjobb körével a 3-as számú Chevrolet Corvette C8.R GTD-vel 0,067 másodperccel előzte meg a 25-ös rajtszámú Team RLL BMW M4 GT3-at, amelyet Connor De Phillippi vezetett.

Mathieu Jaminet volt a harmadik leggyorsabb Long Beach-en a 9-es számú Pfaff Motorsports Porsche 911 GT3 R-rel, akit Ross Gunn 23-as számú The Heart of Racing Aston Martin Vantage GT3-ja követett.

Madison Snow szerezte meg a pole-t a GTD-ben – a GTD Pro/GTD versenyzők közül az ötödik leggyorsabb időt autózta – az 1-es rajtszámú Paul Miller Racing BMW-vel 1:18.487-es köridőt futott a 15 perces edzés utolsó pillanataiban.

Snow 0,112 másodperccel volt gyorsabb a második helyen végző Robby Foley 96-os számú Turner Motorsport BMW-jénél.

Mike Skeen a harmadik helyről indulhat majd a Long Beach GP-n a 32-es Team Korthoff Motorsports Mercedes-AMG GT3 Evo-val, míg Jon Miller és Russell Ward a Crucial Motorsports, illetve a Winward Racing versenyzői a GTD első öt helyezettjét alkotják.

A 100 perces Acura Grand Prix of Long Beach magyar idő szerint szombaton 23 órakor kezdődik majd, az eseményt pedig az IMSA TV-n lehet majd követni.

Az időmérő végeredménye

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss