csütörtök, június 30, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapIndyCarJimmie Johnson ütközött a Long Beach-i első edzésen, aggasztó a helyzet

Jimmie Johnson ütközött a Long Beach-i első edzésen, aggasztó a helyzet

- Hirdetés -

Jimmie Johnson hétvégéje nem is kezdődhetett volna rosszabbul az IndyCar Series Long Beach-i állomásán, hiszen megsérült az első edzésen.

Az első edzést Simon Pagenaud nyerte, azonban a legdrámaibb baleset kb. negyed órával az edzés vége előtt történt.

- Hirdetés -

Jimmie Johnson ugyanis az 5-ös kanyarban a falba állt, és nem engedte el a – szervó nélküli – kormányt, így az hatalmasat rántott a veterán versenyző csuklóján.

Bár az edzés végi interjúban Johnson azt nyilatkozta, hogy nincs nagyobb baja, később a twitteren már sokkal aggasztóbb képet festett, hiszen tartó kötést raktak alkarjára.

- Hirdetés -

Ahogy láthatjátok egy kicsit összetörtem magam. Először is szeretnék elnézést kérni az autogram osztásra összegyűlt nézőktől, hogy nem tudtam részt venni az eseményen” – mondta az úriemberi mivoltát ilyenkor is tartó Jimmie Johnson.

Hamarosan elindulunk a kórházba, ahol további vizsgálatokat fognak elvégezni a kezemen. A cél az, hogy minél gyorsabban rájöjjünk, milyen súlyos a sérülésem, és mik a lehetőségeim.

Sajnos jelenleg nem tudok ennél többet mondani, de amint kiderül valami, azonnal szólni fogok nektek” – mondta a láthatóan csalódott Johnson videóbejegyzésében.

Nem ritka, hogy a versenyzők ilyen sérülést szenvednek el az utcai pályákon, sőt Jack Harvey-nak ki is kellett hagynia texasi versenyt, bár ő agyrázkódás miatt került a partvonalra.

A RACER-nek nyilatkozva a Chip Ganassi Racing képviselője elmondta, hogy a csapat vizsgálja a helyettesítő pilóta lehetőségeit, ha Johnson nem kapna orvosi engedélyt arra, elinduljon a vasárnapi versenyen.

Chip Ganassi ugyanakkor elmondta Jenna Fryer ujságírónak, hogy Jimmie Johnson várhatóan a holnap reggeli edzésen részt fog venni, hogy tesztelje sérült jobb kezét.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss