back to top
vasárnap, június 23, 2024

Felébredett az alvó óriás, esélyesként érkezik a Corvette Long Beach-be

Dátum:

Megosztás:

Jordan Taylor szerint a múlt havi Sebringi 12 óráson aratott győzelem „ébresztő” volt a Corvette Racing számára.

- Reklám -

Taylor ugyanakkor elismerte, csapata még mindig csak ismerkedik a GT3-as specifikációjú Corvette C8.R-el.

- Reklám -

Miközben a GTD Pro osztályban Sebringben megszerezték a kategória győzelmet, Taylor és az egész szezonban versenyzőtársa, Antonio Garcia ezen a hétvégén Long Beachen indul a szezon első sprintversenyén.

A Corvette-nek ismét új körülményekkel kell megküzdenie, hiszen változott Balance of Performance az előző verseny óta. Az autón 10 kg többletsúly van, és 8 lóerővel gyengébb lett a motor.

- Reklám -

Nagyjából minden pályán, ahová elmegyünk, rengeteget fogunk tanulni erről az autóról és a gumikról” – mondta Taylor.

Megdöbbentett minket, hogy mennyire más volt a helyzet Sebringben. Olyan volt, mintha felébresztettek volna minket, és ráébredtünk, hogy mit is tud valójában az autónk.

Ez még csak a kezdet, és a Sebringben látott sikerek optimizmussal töltenek el minket, hogy tudjuk, milyen irányba kell vinni a Corvette-et.

Jordan Taylor hozzátette, idén sokkal jobban fogja élvezni a versenyzést, és azt is elmagyarázta, miért.

A GTD Pro osztály jó móka. A GTLM tavaly elég kicsi volt, így nem voltak hatalmas küzdelmek. Idén Sebring-ben és Daytona-ban jó volt újra egy olyan osztályban lenni, ami tele van autókkal.

A GTD Pro-ban összesen hat autó indul ezen a hétvégén, hat különböző gyártót képviselve. Ezek a Corvette, a Porsche, a BMW, a Mercedes, a Lexus és az Aston Martin.

Láttunk már ilyet Long Beachen az elmúlt években – a srácok korán kockáztatnak, és ez a végén kifizetődhet” – tette hozzá Taylor.

Ahogy korábban is mondtuk, néha olyan nehéz előzni, hogy ez egy jó hely arra, hogy vállaljuk az extra kockázatot.