szombat, április 20, 2024

100 percnyi őrület vár az IMSA mezőnyére Long Beach-en

Dátum:

Megosztás:

Az IMSA sportautó bajnokság első sprint versenyét rendezik Long Beach-en, ahol 100 perc alatt kell eldönteniük a versenyzőknek a küzdelmet.

- Reklám -

Bár az Acura a Meyer Shank Racing győzelmével nyitotta a szezont a Daytona-i 24 óráson, Filipe Albuquerque, a Wayne Taylor Racing versenyzője úgy véli, hogy csapata és az MSR hátrányban lesz a Cadillac-el szombaton Long Beach utcáin.

- Reklám -

A portugál pilóta ezt a múlt heti Zoom sajtótájékoztatón is elismerte, megjegyezve, hogy az Acurák tavaly szeptemberben közel egy másodperccel maradtak el a Cadillacektől.

A lemaradás olyan nagy, hogy nem tudunk mit tenni ellene” – mondta Albuquerque. „Azt hiszem, ezen a konkrét pályán túl nagy a lemaradás. Úgy hangzik, mintha nyafognék és sírnék, de tavaly a legközelebbi köröm nyolc tizeddel volt lassabb a kvalifikáción, úgy, hogy a határon mentem. Hogyan küzdhetnénk ellenük?

- Reklám -

Sebring után Long Beach-en is Cadillac dominancia várható

A Cadillacek a DPi-érában mind a négy futamot megnyerték Long Beachen (2020-ban a világjárvány miatt törölték a versenyt), tavaly pedig csak a márka autói álltak a dobogón.

A tavalyi győztes Derani keményebb Acura-kihívást vár az MSR 60-as számú autójától (Oliver Jarvisszal és Tom Blomqvisttel) és a WTR 10-es számú autójától (Albuquerque-kel és Ricky Taylorral), de ő is úgy véli, hogy a Cadillac előnyben van az olyan göröngyösebb utcai pályákon, mint Long Beach (vagy Sebring).

Tavaly úgy tűnt, hogy némi előnyünk van a Wayne Taylor és a Shank autóval szemben, de úgy tűnik, idén fokozták a teljesítményüket, így szoros küzdelemre számítok” – mondta Derani.

De a Cadillac fantasztikus autó a bukkanókon. Ezt Sebringben is láthattuk. Ez egy olyan autó, amely jól megbirkózik a rázós pályával, és általában az utcai pályák általában egy kicsit rázósabbak, mint egy normál aszfaltcsík.

Azt hiszem, ez a Cadillac DPi egyik erőssége, és remélhetőleg ezt ki tudjuk használni a Long Beach-i versenyhétvégén.

A szombati 100 perces versenyen  három kategóriában – DPi, GTD Pro és GTD – indulnak a versenyzők.

A Corvette Racing egy Sebringben aratott GTD Pro győzelem után – és nyolc Long Beachen aratott győzelemmel a zsákban – esélyesként vág neki a hétvégének.

Az időmérőt magyar idő szerint szombaton hajnali 2 óra 15 perckor tartják, míg a verseny magyar idő szerint szombaton 23:00-kor kezdődik majd. Mindkét eseményt követni lehet majd az IMSA TV-n.