back to top
vasárnap, június 16, 2024

A Porsche gyári duója bajnok lett Virginiában

Dátum:

Megosztás:

Idei ötödik győzelmüket megszerezve a Pfaff Motorsports két pilótája, Mathieu Jaminet és Matt Campbell behúzták a bajnoki címet a Porsche színeiben.

- Reklám -

Mivel sokan extrém módon spóroltak az üzemanyaggal, Jaminet még csak hetedik helyen haladt az utolsó kiállás után. Viszont folyamatosan álltak ki előle a vetélytársak, annyira , hogy végül nyertek is. A francia kevesebb, mint egy másodperccel előzte meg az egyedüli Corvette-et a célban.

- Reklám -

Így éppencsak, de megszakadt a Corvette virginiai veretlenségi sorozata.

Ezzel Jaminet és Campbell Daytona megnyerése után bajnokok is, ha a 9-es számú Porsche elindul az eddig hátramaradt Petit Le Mans-on.

- Reklám -

Az amatőr kategóriában Ellis és Ward Mercedes nyert, az utolsó körben rendkívül lelassító Maxime Martin Astonja előtt. Ellis annak ellenére nyert, hogy féltávnál eltalált egy reklámtáblát a pálya szélén.

Martin csapattársa, Roman de Angelis a második hellyel átvette a pontverseny vezető helyét. 45 pont az előnye az extra kiállásra kényszerülő, végül nyolcadik helyen végző Stevan McAleer előtt, de még 385-öt lehet szerezni.

A friss Sprint Kupa győztes Paul Miller Racing alakulat dobogóra állhatott, míg a Virginiában sokáig vezető Telitz-Montecalvo Lexus a negyedik helyre esett vissza.

Ezzel már csak az októberi Petit Le Mans van hátra a szezonból. Road Atlantán az összetett mellett eldőlnek az Endurance Cup címei is.