hétfő, szeptember 25, 2023

Aston Martin dominancia az IMSA virginiai kvalifikációján

Dátum:

Megosztás:

Az Aston Martin 23-as autója több mint 0,7 másodperces előnnyel szerezte meg a pole-t az IMSA virginiai fordulójának kvalifikációján.

- Advertisement -

Mike Skeen volt az első pilóta, aki 1 perc 47,082 másodperces idővel félig-meddig versenyképes időt ért el a Team Korthoff Mercedes AMG GT3-mal, de a következő eredménye sokkal meggyőzőbb volt, 1 perc 45,932 másodperccel megelőzte GTD-s riválisait, Madison Snow-t a Paul Miller Racing BMW M4-gyel és Frankie Montecalvo-t a Vasser Sullivan Lexus RC F-ével.

- Advertisement -

Skeen tovább javított 1min45,665-re, éppen akkor, amikor a GTD Pro autók is elkezdték felpakolni a táblára a jobbnál jobb időket: Ross Gunn 1min44,316 másodperces időt ért el a Heart of Racing Aston Martin Vantage-jával, és rövid időre megelőzte a reggeli edzést megnyeri Jack Hawksworth Lexusát.

Mielőtt Hawksworth válaszolni tudott volna, Antonio Garcia és Connor De Phillippi megelőzte őt, de aztán Garcia a Corvette C8.R-rel a falnak pördült a 3-as kanyarban – bár tovább tudott menni.

- Advertisement -

Gunn tudta, hogy nem tud javítani, miután a HoR Astonnal 1 perc 43,953 másodpercet teljesített, több mint hét tizeddel megelőzve legközelebbi riválisát, Garciát.

Campbell egy kisebb pályaelhagyás után visszanyerte nyugalmát, és a harmadik legjobb időt autózta, mintegy 0,05 másodperccel lassabban, mint a Corvette-es Garcia, aki valószínűleg meglepődött, hogy az első sorban áll, tekintve, hogy a C8.R nem volt elég gyors a gyakorláson.

A GTD kategória Russell Ward javára dőlt el, aki összesítésben a hatodik helyen végzett 1 perc 45,010 másodperces idejével, mindössze 0,067 másodperccel volt gyorsabb Aidan Read Rick Ware Racing Acura NSX-jénél.

A GTD Pro és GTD kategóriát felvonultató 2 óra 40 perces versenyre 20:10-kor kerül majd sor.

Végeredmény

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.