back to top
szombat, július 20, 2024

Folytatná veretlen sorozatát a Corvette Virginiában

Dátum:

Megosztás:

2020 óta nem talál legyőzőre a Corvette a Virginia International Racewayen. Most pedig hajtanak a harmadik sikerre az IMSA utolsó előtti helyszínén.

- Reklám -

A C8.R konkrétan veretlen a VIR-en. 2020-ban a Taylor-García páros végzett az élen, tavaly pedig kettős sikert ünnepelhettek a Nick Tandy-Tommy Milner tandem vezetésével. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy akkor a csapat az azóta már a megszűnt GT Le Mans kategóriában versenyzett. Így az autót hozzá kellett igazítani az új, GTD Pro szabályrendszerhez.

- Reklám -

A csapatnak ez az átállás nem hozott túl sok jót, hiszen az addigi arany életükhöz képest idén csak harmadikok összetettben. Egyszer, még Sebringben tudtak nyerni, most pedig jöhet az egyik kedvenc pályájuk.

Ez egy jó hétvége lehet” – mondja a Corvette esélyei kapcsán Antonio García. „Ez is egy újabb ‘első’ hétvége a GTD Corvette számára. Nem tudjuk még, hol állunk a többiekhez képest, döntéseket kell majd hoznunk például a hosszú egyeneseket illetően is. Ezen a pályán mindig sikeresek tudtunk lenni, reméljük, most sem lesz ez másként.

- Reklám -

Másrészt viszont a Corvette különleges helyszínre érkezik. „Nem sok olyan pálya van, ahol olyan aeroegyensúlyra van szükségünk, mint a VIR-en. Kicsit olyan ez a pálya, mint Mosport vagy Watkins Glen, de itt is inkább a csúcssebességre kell figyelni. Ez az egyik kedvenc helyszínünk. Nincs sok lehetőség a hibára, igazi old-school helyszín, sok-sok szintkülönbséggel.