back to top
péntek, június 21, 2024

A hétvégén debütál az új McLaren

Dátum:

Megosztás:

A fejlesztési csomagot ugyan már hamarabb bejelentették, most először fog versenyen pályára lépni a McLaren ráncfelvarráson átesett GT-autója.

Segítenek a reklamáló Porschén a következő futamon

- Reklám -

- Reklám -

Ugyan a Daytonai 24 óráson még az előző specifikációval indult az észak-amerikai bajnokság egy szem McLaren-csapata, az Inception Racing, így is harmadik helyet érték el a GT Daytona kategóriában.

A szezon második versenyére, a Sebringi 12 órásra viszont már érkezik a McLaren 720S GT3 Evo, amivel még előrébb léphetnek a listán.

- Reklám -

„Egy kicsit több az első leszorítóerő, mert két szárnydarab van egy helyett. De a legnagyobb változást az első karosszériaelem jelenti, amit könnyebben le lehet emelni. Eddig 20 perc kellett egy cseréhez, most a folyamat sokkal gyorsabb lett, attól függően, mennyire sérült meg.” emelte ki Bas Leinders csapatfőnök.

Kiemelte, eddig még csak Európában, a Pirellikkel tesztelték az egyik autót, most az IMSA Michelin gumijain még nincs tapasztalatuk. Így a fejlesztési csomag mellett a gumikkal is meg kell barátkozniuk.

Ezzel Sebringben már öt viszonylag új autó lesz a pályán, az új BMW még tavaly mutatkozott be, azóta a Porsche és a Ferrari is vadonatúj típussal álltak elő, míg a Lamborghini és a McLaren fejlesztettek az eddigi autójukon.

A McLaren pilóta, aki két címet szerzett egy hétvégén, két külön kontinensen