szombat, április 20, 2024

Eldurvult két versenyző viszonya, egyiküket megbüntették a szándékos ütközésért

Dátum:

Megosztás:

Denny Hamlin és Ross Chastain többször ütközött az elmúlt egy évben a NASCAR versenyein, és a legutóbbin Hamlin úgy vett revansot, hogy szándékosan magával rántotta a falba Chastaint.

- Reklám -

A NASCAR csúcskategóriájában eddig 48 győzelmet arató Hamlin Phoenixben néhány másik pilótával ellentétben úgy döntött, az autónak nem mindkét, hanem csak az egyik oldalán cserélteti le a kerekeket az utolsó bokszkiállásánál, ezzel próbált időt nyerni. Az 5. hely megtartására azonban kevés esélyt látott a jobb tapadású autók ellen az utolsó sárga zászlós fázist követően, ezért amikor meglátta a külső íven maga mellett Chastaint támadni, nem sokat habozott.

- Reklám -

Elfordítottam a kormányt, de a kocsi szinte egyenesen haladt tovább – mesélte a podcastje friss adásában. – Tudtam, hogy pórul jártam és hogy hátrafelé fogok mozogni. Az összes négy kereket cserélő pilóta a s*ggemben loholt, valószínűleg megelőztek volna a következő kanyarban.

- Reklám -

Azt mondtam magamban, velem tartasz, haver. Nem hibáztam, hanem hagytam, hogy menjen a kocsi, és magammal rántottam [Chastaint]. (…) Úgy voltam vele, hogy úgyis megszívom, de legalább elintézem, hogy ő is ugyanott végezze, ahol én.

Egy ideje mondom, valamit tenni kell, hogy az ilyen fajta srácok figyeljenek ránk. Ross nem szereti, amikor beszélek róla a médiában, amikor ebbe a mikrofonba kifejtem a véleményem. De közöltem vele, hogy van egy mikrofonom, és úgy beszélek bele, ahogy nekem tetszik, és ő is akármit mondhat rólam, ha mikrofon elé kerül.

Chastain tavalyi híres”falas” manőverének egyik kárvallottja is pont Hamlin volt, akit ezzel kiütött a bajnoki címért folyó versenyből.

A NASCAR vezetőségéhez is eljutott Hamlin véleménye, és végül 50 ezer dolláros pénzbírsággal, valamint 25 pont levonásával büntették.