back to top
szerda, május 29, 2024

500. BMW-s futamára készül az amerikai sportautós legenda

Dátum:

Megosztás:

Bill Auberlen az IMSA történetének legsikeresebb versenyzője. A sebringi 12 órás során ráadásul mérföldkőhöz ér a BMW-vel is az 500. náluk futott versenyével.

- Reklám -

Az IMSA mezőnye a 2022-es szezon második versenyére készül a daytonai 24 órás után. Sebring a BMW-s Bill Auberlen számára ráadásul egészen különleges jubileumot is rejt magában. Az 53 éves amerikai versenyző ugyanis 500. futamára készül BMW-versenyzőként.

- Reklám -

Auberlen negyedszázada már, hogy a BMW-t erősíti, és az 500. futam kapcsán a Long Beach-i Hírességek Sétányán is megkapja a maga helyét.

Amikor visszatekintek az 500 futamomra, megtiszteltetést és büszkeséget érzek” – mondja szerényen Auberlen. „És ha előrenézek, akkor azt mondom, jöjjön a hatszázadik is! A sors ráadásul nagyszerű rendező, hogy úgy hozta, hogy pont Sebring legyen a félezredik futamom. Annak idején, még 1985-ben a kamiont vezettem, ami ide hozta apám győztes autóját, tíz évvel később pedig itt szereztem az első győzelmemet. Az pedig, hogy még a Hírességek Sétányán is lesz helyem, egészen szürreális. Kicsit olyan ez, amikor a helyi fiú sokra viszi. Megtiszteltetés.

- Reklám -

Bill Auberlen igazi legenda az amerikai endurance-versenyzés világában. 64 futamgyőzelmével és 45 pole-pozíciójával minden idők legsikeresebb versenyzője az IMSA történetében. A szülővárosához legközelebbi versenypályán, Long Beach-en kétszer nyert meg kategóriáját, emellett pedig 14 indulásából kilencszer zárt top 5-ös pozícióban. 500 futamából természetesen nagy szeletet jelentenek a zászlóshajó futamok. Daytonában kétszer volt kategóriagyőztes, Le Mans-ban pedig kétszer zárt a legjobb öt között.

Az IMSA-szezon második futama, a sebringi 12 órás március 19-én veszi kezdetét. A mezőnyben természetesen ott lesz a legenda, Bill Auberlen is, 500. futamán.