back to top
szombat, július 20, 2024

Legendák közé került Alex Zanardi és a legsikeresebb sportautós

Dátum:

Megosztás:

A Long Beach-i Hírességek Sétánya két névvel bővült: Alex Zanardi és a sportautós legenda, Bill Auberlen a két legújabb alany.

- Reklám -

16 éve hozta létre Long Beach városa és a Long Beach-i IndyCar-verseny szervezői a Hírességek Sétányát (Walk of Fame). Ennek helyszíne a South Pine Avenue. A sétány legújabb alanyai közül az egyik az olasz Alex Zanardi, aki annak idején 1997-ben és 1998-ban is nyerni tudott Long Beach-en. Utolsó versenyét a naptár egyik, ha nem a legszebb pályáján 2001-ben futotta.

- Reklám -

Alex Zanardi jelenleg súlyos balesetéből lábadozik, amikor handbike-edzés közben elütötte egy teherautó. A megtiszteltetés jelképes átvétele így Zanardi korábbi csapattársára, Jimmy Vasserre vár.

A másik beiktatandó versenyző, Bill Auberlen az IMSA történetének legsikeresebb versenyzője 63 futamgyőzelmével. Kétszer ő is nyerni tudott a Long Beach-i városi pályán, ezeken kívül pedig kilenc top ötös helyezést szerzett már itt az évek során. Jelenleg egy BMW GT4-gyel versenyez az IMSA GTD-kategóriájában.

- Reklám -

Alex Zanardi és Bill Auberlen az autóversenyzés ikonjai, és megtiszteltetés számunkra, hogy így is elismerhetjük a teljesítményüket” – fogalmazott Long Beach város polgármestere, Robert Garcia.

Itteni és az autósport világában máshol elért eredményeikkel Alex és Bill nagyon is megérdemlik, hogy a Hírességek Sétányának tagjai lehetnek. Elvitathatatlan a szerepük az egész autósportra gyakorolt hatásukat tekintve. Mi pedig ezzel tudunk hozzájárulni nagyszerű karrierjük elismeréséhez” – tette hozzá a Grand Prix Association of Long Beach első embere, Jim Michaelian.