szombat, április 20, 2024

Bizarr Truck-baleset után mentegetőznek a NASCAR illetékesei

Dátum:

Megosztás:

Rendkívül furcsa döntés született a pénteki Las Vegas-i Truck-futamon egy baleset kapcsán. A vezetőség ígéri: „soha többé nem fordul elő”.

- Reklám -

A végéhez közeledett a pénteken rendezett Las Vegas-i NASCAR Truck-futam, a mezőny a fehér zászlóra készült. Ekkor viszont Spencer Boyd a hátsó egyenesben a falba állította az autóját, amely tehetetlenül a belső fal felé szánkázott. Boydnak végül kiugrott a válla is az eset következtében. A versenybírák viszont érdekes döntést hoztak: a futam zöld zászló mellett ért véget.

- Reklám -

A NASCAR versenybíráskodásért felelős helyettes vezetője, Elton Sawyer igyekezett mindenkit biztosítani a baleset kezelése kapcsán: utánamennek az esetnek.

Először is örülünk, hogy Spencer jól van. Másrészt, ez a mi hibánk volt. Vannak esetek, amikor el kell vinnünk a balhét és vállalni a felelősséget. Volt is egy megbeszélésünk a versenyen történtekkel kapcsolatban. Itt megvitattuk, mi az amit jobban tudunk és még fontosabb, mi az, amit jobban kell csinálnunk. Aztán majd jönnek a további meetingek. Ez nem fordulhat elő többször.

- Reklám -

A verseny hajrája sem ellensúlyozza a hibát. „Tökéletesen alakult a verseny utolsó néhány köre, de ez sem lehet kifogás a baleset kezelésére. Utánamegyünk ennek, és továbblépünk. Úgy, hogy ez ne fordulhasson elő többször.

A Boyd-baleset majdnem egy időben történt Derek Kraus megcsúszásával, de a stewardok azt az információt kapták, hogy tovább tudott menni. Így abból sem lett sárga zászló.

Spencer Boyd saját elmondása szerint most a következő futamig kezelésre kell járnia kiugrott vállával, de az rendben lesz Atlantára. Boyd balesete így nézett ki:

A NASCAR Truck Series hétvégi futamát egyébként nem sokkal a baleset után Chandler Smith nyerte Kyle Busch előtt. Két futam után ő is vezeti a tabellát.