back to top
péntek, június 21, 2024

41 autó a Michelin Pilot Challenge szezonnyitó daytonai tesztjén

Dátum:

Megosztás:

Bőséges mezőny, 41 autó vesz részt az IMSA-betétszéria Michelin Pilot Challenge háromnapos daytonai tesztjén.

- Reklám -

A Michelin Pilot Challenge mezőnye is hagyományosan egy teszttel indítja az adott szezonját, erre pedig Daytonában kerít sort. Ebben új és visszatérő istállók is feltűnnek majd mind a GS, mind a TCR kategóriában. Előbbiben egy 29 autós listát láthatunk, ebben viszont nincs ott a címvédő Wright Motorsports. A csapat idén már az IMSA GTD-kategóriájában indul harcba, Porschékat indítva.

- Reklám -

A teszt során pályára gurul majd hét vadonatúj Porsche 718 GT4 RS Clubsport is, amelyekben a korábban már bejelentett Team TGM, CarBahn és Peregrine Racing mellett a McCann Racing, a GMG Racing, a Nolasport, és a BGB Motorsports versenyzői ülnek majd. Szintén népes a Toyota tábora is, amely öt GR Supra GT4-gyel képviselteti magát.

A Pirelli GT4 America Am-kategóriagyőztes Smooge Racing most debütál, benne többek között a gyári Lexus-versenyző Jack Hawksworth-szel. A Forbush Performance és az Infinity Autosport a Riley Motorsports Supráit küldi pályára, míg Mercedest hajtanak a Capstone Motorsports és a Murillo Racing versenyzői.

- Reklám -

Az Aston Martint a VOLT Racing, az NTE Sport és az Automatic Racing képviseli, a Turner Motorsport pedig BMW M4-ekkel érkezik. A Turnerhez hasonlóan szintén BMW-vel jön Daytonába a Stephen Cameron Racing és a Random Vandals Racing is. Miután a TGM Porschékra váltott, így a Rebel Rock Racingé az egyetlen Chevrolet Camaro a mezőnyben.

A Michelin Pilot Challenge TCR-szekciójának felét a Bryan Herta Autosport adja a hat Hyundai Elantra N TCR-rel. Ezek közül az egyikben, a 33-as rajtszámúban, ahogy arról be is számoltunk, Robert Wickens ül majd. A Van der Steur Racing révén találunk a tesztrésztvevők listájában egy Hyundai Veloster N TCR-t is. A Road Shagger Racing, New German Performance és a Unitronic JDC-Miller Motorsports Audi RS3-akat használ, míg a két Alfa Romeót a KMW Motorsports és a TMR Engineering adja. Szintén egy Honda Civic lesz a Victor Gonzalez Racing Team révén.

A szezonnyitóról

Miután a teszten való részvétel nem kötelező, így a tényleges Pilot Challenge-szezonnyitó BMW Endurance Challenge négy órája során egy még ennél is nagyobb, a közlemény szerint 48 autóból álló mezőny várható.

Nem vesz részt a Pilot Challenge szezonnyitó tesztjén többek között az RS1, a Black Swan Racing, az Ian Lacy Racing, az LA Honda World és a HART sem. A daytonai nyitóversenyt jövő pénteken rendezik.