back to top
csütörtök, május 30, 2024

VeeKay stabilabb szezonban reménykedik

Dátum:

Megosztás:

Rendes hullámvasút volt Rinus VeeKay tavalyi szezonja. A holland ebben az évben szeretne valami folytonosságot. Ebben segíthet a jobb kommunikáció mérnökével.

- Reklám -

A hullámvasút mindkét végén volt tavaly Rinus VeeKay: nyert futamot Indianapolisban, majd lett második rögtön ezután Detroitban, de futamot is kellett kihagynia biciklibalesetből adódó kulcscsonttörés miatt. A holland visszatérése után többször már a top 15-be sem került, de ez nem csak a saját bevallása szerint sem 100 százalékos fizikumán múlt, hanem csapata sem igazán találta a tempót.

- Reklám -

2022-re készülve VeeKay szerint alapvető változások történtek. „Az egész autóbeállítás-koncepció teljesen más lett. Rengeteg időt töltötem a mérnökömmel, még volt, hogy nála, az ő lakásán töltöttem hétvégéket is. Igyekeztünk máshogy is megközelíteni ezeket a beszélgetéseket. Máshogy tekinteni ezekre a beállításokra. Minden apróságot igyekeztünk megragadni. Most már sokkal jobban látja, hogy mire van szükségem az autó beállításakor. Szóval mindenképp javultunk. Mindenki egyfelé gondolkodik, hogy mi kell az autónak és nekem.

VeeKay versenymérnökét még a Team Penske is meg akarta szerezni. Barnesszal előrelépett a kapcsolatuk a kommunikációt illetően. „Sokkal jobban értjük egymást. De nem azért, mert annyit beszéltünk volna beállításokról, hanem pont hogy hátra is tudtunk dőlni.

- Reklám -

VeeKay még mindig csak 22 éves lesz szeptemberben, a fiatalság pedig mellette szólhat saját várakozása szerint. „Indyben például rengeteg tapasztalatot tudtam szerezni azzal, hogy még vezetni is tudtam. És tudom, hogy az Ed Carpenter Racing nagyszerű autóval fog rendelkezni. Szinte már veteránnak érzem magam a harmadik Indy 500-amra készülve. Talán a korom még mellettem is szólhat, hiszen én még nem vagyok tisztában a veszélyekkel, amikkel Hélio már például igen.