back to top
péntek, június 21, 2024

Lesz teljes IMSA-mezőny a virtuális térben!

Dátum:

Megosztás:

Végre lehet különböző autókat egymás ellen használni a sportautózás legújabb királykategóriájának virtuális verziójában.

- Reklám -

Sehol sem volt eddig teljes a sportautók legfelsőbb kategóriája, minden szimulátor csak legfeljebb két típust tartalmazott a Endurance Világbajnokság (WEC) Hypercar, illetve az IMSA GTP géposztályából. A Gran Turismo 7-ben a Toyota LMH autója található meg, az érkező Forza Motorsportban a Cadillac, az év végi WEC-játékban (Le Mans Ultimate) pedig a Toyota mellett a Ferrarit és a Porschét erősítették meg eddig – de elképzelhető, hogy a Hypercar-kategória fennmaradó négyeséből (Peugeot, Cadillac, Glickenhaus és Vanwall) még lesz része a játéknak másik autó is.

- Reklám -

Az iRacing legújabb frissítésében azonban két GTP autó is érkezik majd a szimulátor kínálatába. A BMW már a 2023-as szezon kezdetén készen állt a virtuális bevetésre, így márkakupaként azzal teljesítették a Daytonai 24 órás verseny hivatalos virtuális verzióját.

F1-es világbajnok és Indy 500-győztes is kiakadt a virtuális Daytonai 24 óráson történtek miatt

- Reklám -

Nyár elején került be a szimulátorba a Cadillac LMDh autója is, így a Porsche és az Acura mostani érkezésével teljes az IMSA GTP-mezőny.

Ugyan valószínűleg a kizárólag WEC-ben induló autók inkább a Le Mans Ultimate-ben jelennek majd meg, az iRacing az első, ami a két bajnokság valamelyikét teljes egészében lefedi.

WEC IMSA iRacing
🇯🇵 Toyota x
🇺🇸 Glickenhaus x
🇫🇷 Peugeot x
🇬🇧 Vanwall x
🇮🇹 Ferrari x
🇩🇪 Porsche x x x
🇺🇸 Cadillac x x x
🇩🇪 BMW o x x
🇯🇵 Acura x x
🇮🇹 Isotta Fraschini o
🇫🇷 Alpine o
🇮🇹 Lamborghini o

o: 2024-ben kezdődő program