vasárnap, április 14, 2024

Történelmi tett, megvan az USA első színesbőrű formaautós bajnoka

Dátum:

Megosztás:

Az IndyCar egyik nevelőszériájában tudott nyerni az Egyesült Államok első színesbőrű formaautós bajnoka.

- Reklám -

Noha voltak már kiemelkedő színesbőrű autóversenyzők az IndyCarban, még soha egyikük sem lett bajnok sem az első számú tengerentúli formaautós sorozatban, sem kisebb szériákban. Egészen mostanáig, Myles Rowe ugyanis történelmet írt a Portland International Racewayen azzal, hogy két dobogójával az IndyCar egyik nevelőszériájának 2023-as győztese lett. Az Indy NXT alatt lévő sorozatokat a korábban a legfelső kategóriáért felelős USAC szervezi, ezek közül áll a ranglétra elején az USF Pro 2000, amelyet Rowe megnyert.

- Reklám -

A mezőnyben több, korábban Európában is megforduló versenyző is szerepelt az idén, Lirim Zendeli F2-es versenyeken is részt vett, míg Francesco Pizzi és Reece Ushijima az F3-as szintig jutottak el.

Mégis Myles Rowe emelkedett ki a többiek közül, hat győzelme mellett csak egyszer esett ki, és egyszer végzett a hetedik helynél rosszabb helyen. Eredményeinek köszönhetően 600 ezer dolláros ösztöndíj ütötte a markát, tehát valószínűleg jövőre az Indy NXT-ben láthatjuk.

- Reklám -

Rowe a Penske Race for Equality and Change (Versenyzés az egyenlőségért és változásért) kezdeményezésének támogatását is élvezi, akik a kisebb szériákban induló Force Indy elnevezésű csapatért felelősek, akik igyekeznek minél szélesebb körből lehetőséget biztosítani pilótáknak.

A Kapitány, Roger Penske tovább építgeti szobrát