back to top
csütörtök, július 25, 2024

F1-es világbajnok és Indy 500-győztes is kiakadt a virtuális Daytonai 24 óráson történtek miatt

Dátum:

Megosztás:

Újabb botrány tört ki, a virtuális Le Mans (rFactor 2) szerverhibái után az iRacing által rendezett virtuális Daytonai 24 órás sem maradt konfliktus nélkül.

Verstappen bohóckodásnak tartja az idei Virtual Le Mans-t a kiesése után

- Reklám -

- Reklám -

Verstappen és a virtuális Le Mans esete után újabb F1-es világbajnok, ezúttal Jenson Button és Tony Kanaan is belekeveredett a verseny utáni vitába, amit a Williams egyik esport versenyzőjének manővere váltott ki.

Alxander Spetz, a GTP kategória egyik résztvevője gondolt egyet, és az időmérős körén alulról levágta mindkét döntött kanyart. A kör pole-t ért, mivel a játék nem büntette meg a megmozdulást. A játék fejlesztői mindössze néhány bábut tettek oda a kanyarok elejére, hogy jelezzék, nem érvényes területre lép a pilóta. Automatikus büntetést azonban nem adtak érte.

- Reklám -

„Próbáljuk egyre nagyobbá tenni a szimulátorozást, keményen dolgozunk azon, hogy elfogadottabb legyen, erre jön egy ilyen. mérgelődött Twitteren Tony Kanaan, aki szintén részt vett a versenyen. – Néhány srác ilyenek miatt sosem lesz sikeres a való életben. Ha ezt valaki megcsinálja az év legnagyobb versenyén, abban a pillanatban dobják ki a pályáról, ahogy kiszállt az autóból.”

Spetz eltiltást kapott, de megtarthatta a pole-ját, és a később szerzett győzelmét is. Pontosan nem tudni, meddig nem játszhat, annyi viszont biztos, a soron következő forduló Bathurstben két hét múlva lesz. Jenson Button, 2009-es F1-es bajnoka, aki a Williams pilótáinak tanácsadójaként érintett az esetben, így védte meg pilótáját:

„Miért járna eltiltás azért, hogy a játék határait feszegeti valaki? A körét kéne elvenni, de nem kéne eltiltani. A valóságban pályalevágásért törlik a kört, és ennyi.”

Az esetre reagáltak az iRacing dolgozói is, egyikük a szabályzatot idézve válaszolt a megkeresésekre.

„Azért nem adtunk érte büntetést, mert gondoltuk, hogy a boxba visszaigyekvő, sérült autókat így bátorítanánk arra, hogy ne az ideális íven menjenek. Ezek után új megoldásokat dolgozunk majd ki arra, hogyan korlátozzuk majd ennek a területnek a használatát előnyszerzés céljából.”

„A sportszabályzat kitér pontosan erre a helyzetre: 8.1.1.8. A versenyzők csak az arra szánt területet használhatják az időmérő és a verseny alatt. Sem a vonalakon túli, leaszfaltozott rész, sem a boxutca nem minősül ilyennek. A versenyzők egyiket sem használhatják arra, hogy előnyt szerezzenek az időmérő és a verseny során. Az, hogy mi számít előnynek, az iRacing.com állapítja meg. Óvások benyújthatók az erre szánt felületen.”

„A területet bólyákkal zártuk le, arra számítva, hogy ez eléggé elrettenti majd a pilótákat.”