kedd, április 23, 2024

Szimulátoron is meghajtjuk majd a BMW legújabb LMDh autóját!

Dátum:

Megosztás:

2023-ban elkezdődik a sportautó versenyzés legújabb érája, és ennek örömeit az iRacing játékosok is megtapasztalhatják a BMW LMDh autójával.

- Reklám -

Bár az iRacing eddig is tele volt jobbnál jobb prototípus autókkal, főleg ha csak a Dallara LMP2-es autójára, vagy a Porsche és az Audi legendás hibridjére gondolunk, de az igazi hab a tortán a 2023-ban érkező BMW M Hybrid V8 lesz.

- Reklám -

A BMW M Hybrid V8 a BMW M által tervezett és a Dallara által épített prototípus. A Le Mans Daytona h szabályai szerint tervezték, és az IMSA SportsCar Championshipben a szezonnyitó Daytona 24 órás versenyen debütál majd a következő szezonban.

Az 1999-es BMW V12 LMR óta a német márka először fog visszatérni a prototípus-versenyzés legmagasabb osztályába. Az autó 2024-től az FIA World Endurance Championshipben is versenyezni fog.

- Reklám -

Egyelőre nincs több információnk az autóról, és arról sem, hogy mikor lesz elérhető az iRacingen belül, de a képen látható modell részleteiből arra következtetünk, hogy a következő szezontól lesz elérhető.

Hihetetlenül izgatottak vagyunk, hogy megerősíthetjük, hogy a M Hybrid V8 a következő hónapokban megérkezik az iRacing platformjára” – mondta Steve Myers, az iRacing ügyvezető alelnöke.

A BMW M Motorsport és az iRacing már több autós projekten is kéz a kézben dolgozott. A BMW M8 GTE is átkerült a valóságból a virtuális világba, ahogy később a M4 GT4 és a M4 GT3 is. Sőt utóbbi a valós autó megjelenése előtt már debütált a platformon.