back to top
kedd, május 28, 2024

Ha eddig nem lett volna az, most vált komikussá az IndyCar-játék helyzete

Dátum:

Megosztás:

Egyre jobban elkeserítő hírek érkeztek az IndyCar digitális verziójáról, miután a NASCAR is otthagyta a stúdiót, akik az új programért lettek volna felelősek.

- Reklám -

Az új program fejlesztéséért felelős Motorsport Games rövid időn belül a NASCAR, majd az IndyCar jogait is megszerezte, később azonban az anyagi nehézségek érték őket, és folyamatos halasztások érték a készülő játékokat.

- Reklám -

Elbukott a Motorsport Games?

A NASCAR egy hónapja hivatalosan is felbontotta a szerződését velük, és az iRacing kezébe helyezte az új program sorsát. A szimulátor már így is szoros kapcsolatban állt a sorozattal, miután a NASCAR hivatalos, szimulátoros bajnokságát (eNASCAR Coca-Cola iRacing Series) is az oválokra kifejezetten figyelmet fordító felületen szervezték, 2010 óta.

Hasonlóan az IndyCar is szervezett hivatalos versenyeket a szimulátor keretein belül, ezek közül is kiemelkedett az Indy 500 digitális, évenkénti kiadása. Tavaly decemberben azonban bejelentették, hogy az IndyCar hivatalos minőségben kivonul majd a felületről, és 2023-ban a Motorsport Games által készített programban lesznek majd jelen.

- Reklám -

Azóta azonban nem sok hír érkezett a fejleményekről, egészen idáig. Novemberben 6-án a TOCA (a BTCC, avagy brit túraautó-bajnokság tulajdonosa) bejelentette, hogy ők sem kérnek az MSG szolgálataiból.

Nagy a felháborodás az IndyCarban, neves versenyzők is felszólaltak

Az IndyCar még kitart, de vajon meddig?

Ezt követően a stúdió bejelentette, hogy felfüggesztik az IndyCar-játék fejlesztését, költségcsökkentésre hivatkozva. Ennek ellenére azonban nem hajlandók megválni a jogoktól, hanem további módokat keresnek arra, hogy mégiscsak piacra dobják a programot. Ezt a kijeleztést azonban az eddigiek alapján érdemes óvatosan kezelni.

Az IndyCar, mögött álló Penske Entertainment szóvivője előbb egy hivatalos közleményben csalódását fejezte ki, majd Mark Miles vezérigazgató külön is reagált:

„Folyamatosan egyeztetéseket folytatunk a Motorsport Games-szel, hogy megkapjunk minden olyan információt, ami segít nekünk dönteni, mi a legjobb számunkra a jövőben” szögezte le Miles a RACER-nek.

„Még nem döntöttünk, milyen irányban szeretnénk tovább folytatni, de ez az egyik legfontosabb kérdés, amivel foglalkozunk. Nem hiszem, hogy év végéig nem dőlne el a dolog.”

Eredetileg 2023-ban került volna sor arra, hogy bemutassák a játékot, de már tudni lehetett, hogy legfeljebb jövőre készülnek majd el a végleges verzióval. A NASCAR eközben az iRacinggel közösen 2025-öt tűzte ki célul.

Ezzel továbbra is folytatódik az iRacing dominanciája az észak-amerikai bajnokságokat illetően, hiszen az IndyCar autói mellett az IMSA sportautó-bajnokságának élkategóriája is teljesen megtalálható a szimulátor keretein belül.

Lesz teljes IMSA-mezőny a virtuális térben!