back to top
vasárnap, május 19, 2024

Verstappen ajándékkal lepte meg a NASCAR visszavonuló bajnokát

Dátum:

Megosztás:

Bár teljesen más a szakág, és egy generáció is elválasztja őket, az F1 idei bajnoka, Max Verstappen így is tisztelettel adózott a NASCAR veteránja előtt.

- Reklám -

Phoenixben teljesítette utolsó versenyét Kevin Harvick, aki egy bajnoki cím, 60 győzelem és 826 verseny után akasztotta szögre a bukósisakot.

- Reklám -

„Már a felvezetésben is minden más volt a hétvége előtt, mert eddig mindig volt egy következő verseny. Mindig is volt egy következő hét, egészen eddig” – nyilatkozta Harvick még a verseny előtt a motorsport.com-nak.

A Stewart-Hass Racing pilótája egészen kivételes versenyt teljesített, sokáig az élmezőnyben autózott, az élen is állt, majd a verseny második felében egy lassabb kiállás miatt veszített néhány helyet, így végül hetedik pozícióban zárt.

- Reklám -

„Inkább akkor vonulok vissza, amikor még versenyképes vagyok, minthogy tovább maradjak a pénzért. Mindig is az volt az egyik célom, hogy a lehető leggyorsabb legyen, amikor abbahagyom, és ezt elértük. Nem változtatnék semmin” – idézi a veteránt a NASCAR hivatalos oldala a kockás zászló utáni percekből.

„Sok minden történt idén. Hogy sikerült mindenre sort keríteni, és még így is úgy jöttem el az utolsó versenyről, hogy versenyképes voltam, az sokat elmond a körülöttem lévő emberekről, hogy mennyire képesek motiválni.”

A leintést követően rengeteg kép készült a 2014-es bajnokkal, az ünneplés során pedig rengeteg ajándékkal is meglepték Harvickot és családját. Egyik szponzora, a Mobil 1 különleges ereklyével lepte meg a visszavonuló pilótát, ugyanis Max Verstappen (akit a Red Bull F1-es csapata révén szintén szponzorálnak) egyik – versenyen is hordott – sisakját kapta meg, amit a háromszoros világbajnok személyes üzenete díszített.

F1-es karriert szeretne a NASCAR-bajnok fia

Harvick rögtön kiemelte, ez fiának, az F1-es babérokra törő Keelannek is nagyon tetszeni fog, és örül, hogy a közös szenvedélyüket megoszthatja vele. Végül az ifjabb Harvick fel is próbálta a sisakot, míg az idősebb kijelentette, szeretné viszonozni a hollandnak a szívességet. Mivel a Forma-1 következő versenyére Las Vegasban kerül majd sor, rövid időn belül akár személyesen is lehetősége is lehet rá.