szombat, április 20, 2024

A NASCAR idei bajnoka karrierje mélypontjáról jutott fel a csúcsra

Dátum:

Megosztás:

Ugyan nem győzelemmel zárta le a bajnoki csatát Phoenixben, Ryan Blaney így is NASCAR-bajnoknak mondhatja magát úgy, hogy év elején, de még a rájátszás közben sem tűnt esélyesnek.

A legkisebb különbséggel avattak bajnokot a NASCAR-ban!

- Reklám -

- Reklám -

A pontok alapján Ryan Blaney nemhogy a bajnoki négyesbe nem jutott volna be, de még két olyan pilótától is kikapott volna, akik nem kerültek be a Rájátszás legvégső körébe. Jól időzített győzelmeinek köszönhetően tudott ott lenni az utolsó fordulóban az esélyesek között. Sőt, a címet is elhódította, a szezon egészét tekintve jobb átlaggal rendelkező vetélytársak elől.

A BeyondTheFlag összeállítása szerint jónéhány oka lehetett volna annak, amiért nem Rysn Blaney-nek hívják a NASCAR Cup Series 2023-es bajnokát:

- Reklám -

A Penske versenyzője a szezon első felében gyakorlatilag láthatatlan volt azon kívül, hogy megnyerte a Coca-Cola 600-at, amivel egy 59 futamos – majdnem kétéves – nyeretlenségi sorozatnak vetett véget.

Ezenkívül még egy, rendkívül kedvezőtlen sorozatot is „teljesített” eközben, ugyanis egymás után 15 versenyen nem került be a legjobb nyolcba, amire korábban karrierje során nem volt még példa. Ez a 4 hónapos hullámvölgy még a Rájátszás kezdetére is rányomta a bélyegét, hiszen a Penske pilótája a továbbjutását követően négy versenyen csak 17,8-as átlagos helyezést produkált.

Az egész szezont tekintve 2018 óta nem teljesített ilyen rosszul (14,1-es átlag), és a 36-ból mindössze 8-szor végzett csak a legjobb 5-ben, amivel kiegyenlítette legrosszabb penskés szezonját. Ez alapján sokan leírták Blaney esélyeit, és mégis…

…a legjobbkor megtáltosodott alatta a 12-es Mustang, és az utolsó négy futamon végig ott volt az élmezőnyben. Ennek köszönhetően a bajnoki döntőben való első részvételét rögtön végső győzelemre is váltotta.