back to top
csütörtök, július 25, 2024

Andretti meglepődött az F1 ellenséges közhangulatán

Dátum:

Megosztás:

Jókora ellenszélben szeretne F1-es csapatot indítani Michael Andretti. Meg is lepődött, mennyire hűvösen fogadták terveit a száguldó cirkuszban.

- Reklám -

Azok után, hogy Michael Andretti annak idején egy félresikerült bő fél F1-es szezont teljesített még 1993-ban, egy ideje már csapattulajdonosi álmokat dédelget. Még a tavalyi év során röppent fel a pletyka, hogy Andretti a Sauberrel, illetve közvetve az Alfa Romeóval társulva vetné meg a lábát a száguldó cirkuszban. Az az üzlet végül befuccsolt. A jelenlegi tervek alapján Andretti 2024-ben érkezhet az F1-be. A motorszállítóról már vannak körvonalazódó információk, emellett viszont fagyos körülötte a légkör.

- Reklám -

Korábban Toto Wolff fogalmazott úgy a Mercedes részéről, hogy Andretti csapatával csak akkor jöjjön, ha nem csak a nevet, hanem értéket is hoz magával. Az érintettet meglepte a fogadtatás.

Igen, tényleg (meglepődtem)” – ismeri el Andretti. „Azt hittem, ez a folyamat ennél sokkal egyszerűbb, de úgy néz ki, az F1-re ez a legkevésbé sem igaz. A kérvényünket már beadtuk, az most elbírálásra vár. Remélem, az emberek megértik, hogy nem csak a mezőnyt hígítani jönnénk. Toto szerint igen. Ez viszont nincs így. Eleve már mi magunk 200 millióval jönnénk, és ha az amerikai istállóban egy amerikai versenyző lenne, az további 100 milliót jelentene.

- Reklám -

Andretti nem tagadja, nehezére esett lenyelni a keserű pirulát, amikor kútba esett a sauberes, illetve alfa romeós üzlet. „Az nevetséges volt. Ott voltunk. Megvolt minden. Megvolt az is, mikor írjuk alá a papírokat. Aztán két nappal előtte hirtelen megváltoztatták a feltételeket. Szerették volna megtartani az irányítást úgy, hogy vétójoguk lehet mindenre. Mondtam, nem, ez nem így működik. Szörnyű volt. Rengeteg időt szórakoztunk el ezzel. Ha ezt tudjuk, most sokkal előréb lennénk mindenben.

Andretti szerint a Haas nem opció. „Kérdeztem én Gene-t is az eladásról legalább ötször-hatszor. Az az út nem járható.

Korábban az Andretti IndyCar-versenyzője, Romain Grosjean mondta azt, az istálló bőven megállná a helyét az F1-ben.