back to top
vasárnap, május 19, 2024

Az Alpine nyitott az Andrettivel való F1-es partnerségre

Dátum:

Megosztás:

Laurent Rossi vezérigazgató szerint az Alpine hajlandó lenne erőforrásokat és támogatást nyújtani az Andrettinek, ha az megérkezne a Forma-1-be.

- Reklám -

Az Andretti tervei a hétvégén kerültek nyilvánosságra, amikor Mario Andretti twitteren beszámolt fia, Michael terveiről, miszerint Andretti Global néven új csapatot hoz létre, amely 2024-ben már szeretne ott lenni a Formula 1 rajtrácsán. Az már kiderült, hogy egy amerikai pilótát mindenképp szeretne szerződtetni a csapat, de Andretti még nem árult el részleteket a lehetséges technikai partnerekről. Rossi azt mondja, hogy nyitott arra, hogy a jövőben egy új csapatnak legyen beszállítója, amennyiben az Alpine megfelelő hátteret kap ehhez.

- Reklám -

Igen, mindig örülünk, ha új csapatok érkeznek a sportba” – mondta Rossi a kiválasztott médiumoknak, köztük a RACER-nek. „Ez jót tesz a sportnak, és talán nekünk is jót tesz. Majd meglátjuk.

Az Alpine jelenleg nem beszállító

Ha megkérdeznek minket, és így vagyunk berendezkedve és felépítve, talán nyitottak lennénk (arra, hogy segítsünk Andrettinek). Egyelőre ez lehetetlen. A csapat most csak magára összpontosít, hogy javuljon a teljesítménye. A tavalyi év elég jó volt, de nem volt nagyszerű, legyünk őszinték – ez az én feladatom, hogy tisztán lássak. Gondoskodjunk arról, hogy a csapat fejlődjön és oda jusson, ahova kell, mert bizonyos értelemben eltereli a figyelmet, ha nem vagyunk felszerelve. Sokba kerülhet nekünk, ha nem állunk készen rá.

- Reklám -

Az Alpine-nál a közelmúltban megváltozott a struktúra, amikor Otmar Szafnauer csapatfőnök lett, ami Rossi szerint fontos volt, hogy javuljanak a csapat esélyei a bajnoki címekért való küzdelemben.

Tavaly három ember között osztottuk meg a felelősséget, mert ez volt az optimális megoldás a távozó csapatfőnök helyettesítésére” – mondta. „De vajon ez a leghatékonyabb, ez az, ami segít nekünk abban, hogy a legjobbak közül a legjobbak legyünk, a többi közül a legjobb helyett? Én nem így vélem.

Ezért úgy gondoltam, hogy szükségünk van valakire, aki a közös pont Enstone és a pálya között, és lehetővé teszi Pat Fry, Matt Harman, Bruno Famin számára, hogy együtt dolgozzanak, miközben optimalizálják a költségsapkát. Otmar véleményem szerint egy olyan csapatfőnök, akinek kvalitásai vitathatatlanok, és valószínűleg segíteni fog nekünk abban, hogy egy, vagy több szinttel feljebb emelkedjünk.