kedd, április 16, 2024

A WeatherTech Mercedes Sebringben is ott lesz

Dátum:

Megosztás:

Két autóval vág neki a sebringi futamnak a WeatherTech Racing, újra bevetésre kerül a Mercedes is.

- Reklám -

A csapat megerősítette, hogy a Daytona 24 után Sebringben is elindítja a 97-es rajtszámú Mercedes-AMG GT3 Evo-t, a GTD Pro kategóriában. A gyári pilóták, azaz Maro Engel és Jules Gounon a WeatherTech versenyzőjével, Cooper MacNeil-el közösen versenyeznek az IMSA Michelin Endurance Cup második fordulójában, március 16-19. között.

- Reklám -

Engel, Gounon, MacNeil és Daniel Juncadella januárban ott voltak a Daytona 24-en, de sajnos túlmelegedési probléma miatt, idő előtt fel kellett adniuk a futamot.

Cooper MacNeil triplázna

MacNeil arra törekszik, hogy maximalizálja az esélyeit, hogy megvédje 2021-es győzelmét a legmagasabb GT osztályban Sebringben. A Mercedes-AMG, és a teljes szezonban a Proton Competition által üzemeltetett, 79-es számú WeatherTech Porsche 911 GT3 R volánja mögött is kiválóan szeretne teljesíteni az amerikai.

- Reklám -

A tavalyi futamgyőztes címvédőként érkezünk a versenyre” – mondta MacNeil, aki Julian Andlauerrel és Alessio Picariellóval osztozik a Porschén.

A Daytona 24-en a 97-es Mercedes-AMG-vel nagyon jól mentünk, amíg a tömlőprobléma meg nem jelent, közvetlenül azután, hogy átvettük a vezetést a GTD Pro osztályban. Sebringben néhány autóval kevesebb megy majd, de a verseny színvonala ugyanolyan magas lesz.”

Sebring a Road America mellett valószínűleg az a pálya, ahol a legtöbb kört tettem meg. Hosszú történelme van, és kétszer nyerni ott hatalmas dolog. Maróval és Jules-el óriási esélyünk van a harmadik győzelemre.

A WeatherTech Racing 97-es rajtszámú Mercedes-AMG-jét a montanai Billings-i Mercedes-Benz támogatja. A csapat Daytonában két Mercedes-AMG-t is indított, de a soron következő Sebring 12 óráson a nevezésük összesen két autóra szól majd.