back to top
vasárnap, június 23, 2024

Indy Lights pilóta lesz a Le Mans-ban történelmet író tinédzserből

Dátum:

Megosztás:

A 16 éves LMP2-es versenyző, Joshua Pierson folytatja a Road to Indy létrán megkezdett menetelését.

- Reklám -

Két USF2000-es szezon után Pierson az endurance világába vetette bele magát elég komolyan. Az Ázsiai Le Mans Sorozatban való vendégszereplés után kettős szerepet vállalt az Endurance Világbajnokság (WEC) mellett az IMSA Sportautó Bajnokság LMP2-es mezőnyében is.

- Reklám -

Le Mans-ban rekordot döntött azzal, hogy 16 évesen állt rajthoz, a 24 órás verseny közel százéves történetében nem volt nála fiatalabb.

Míg a United Autosports-szal folytatja majd a világbajnokságon való részvételét, közben a Dale Coyne Racing (HMD Motorsports) autóját vezeti majd az IndyCar elsőszámú nevelőszériájában. Ezzel egy lépcsőfokot átugrott, hiszen az Indy Pro 2000 következne a sorban.

- Reklám -

„Izgatottan kezdem meg a karrierem következő szakaszát. jelentette ki Pierson. – Ugyan maradok a világbajnokságon, nem tudtam nemet mondani a HMD Motorsports ajánlatára, hogy folytassam formaautós karrierem Észak-Amerikában.

A kor csak egy szám, mert a pályán mindannyian versenyzők és ellenfelek vagyunk. Nem lesz könnyű, de már megvannak a személyes céljaim. Emellett a csapatnak is vannak elvárásai, de már készen állok a jövő heti kezdésre.” – utalt az indianapolisi tesztre.

Leendő csapatfőnöke, Mike Maurini elismerte eddigi sportautós eredményeit, és kiemelte Pierson sokoldalúságát is.