back to top
hétfő, május 20, 2024

VIDEÓ: Így nézett ki belülről Wallace és Larson balesete

Dátum:

Megosztás:

Bubba Wallace és a Kyle Larsonnal balesete egyik versenyző számára sem ért véget rózsásan, és végül Wallace eltiltást kapott.

- Reklám -

A NASCAR nem tartotta fontosnak, hogy Wallace az autón kívüli viselkedése miatt büntetést kapjon, így az alább látható felvételek perdöntő bizonyítéknak számítanak a 23XI Racing versenyzőjének kizárásában.

- Reklám -

Jól látható, hogy Larson túl nagy sebességgel érkezik meg a kanyarba, és emiatt autója alulkormányzott lett. Ez azt jelentette, hogy a felső íven érkező Wallace-nak nem maradt helye, s bár a két autó nem ért össze, a 45-ös autó így is a falban kötött ki.

Wallace nagy sebességgel súrolta a falat, majd azonnal törleszteni akart, balra rántotta a kormányt, és kilökte Kyle Larsont. A két autó visszacsapódott a pálya tetejére, és érintette Christopher Bell autóját, mielőtt a belső, füves részen megálltak volna.

- Reklám -

Mintha ez nem lett volna elég, Wallace kiszállt az autójából és elkezdte lökdösni Larsont – bár ahogy említettük ezért nem kapott büntetést. A 23XI versenyzője ráadásul Larsont hibáztatta az egész incidensért, és azt mondta, a verseny végi interjúban, hogy az autója megsérült, és ezért ment bele Larsonba – ez azonban a kiderült adatok, és a felvételek alapján nem volt igaz.

A NASCAR megbüntette Wallace-t a versenyen történt tettei miatt. A vizsgálóbizottság megállapította, hogy a 23XI versenyző szándékosan ment neki Larsonnak a pálya nagy sebességű részén, és emiatt eltiltotta őt egy versenyről.