péntek, február 23, 2024

Bővülhet Coyne-ék és a HMD együttműködése

Dátum:

Megosztás:

A Dale Coyne Racing és a HMD Motorsports jelenleg David Malukas autóját készíti fel. 2023-ra lehet még egy ilyen autó a mezőnyben.

- Reklám -

A Dale Coyne Racing és a HMD Motorsports még a téli holtszezon előtt lépett egy képletes frigyre. Ennek nyomán a HMD neve megjelent az IndyCarban David Malukas révén, a DCR pedig ennek révén ott van az Indy Lightsban is. David Malukas a Coyne-HMD autóban Detroitban a leggyorsabb kört is megfutotta, és 11. lett. Ez holtversenyben a legjobb eredménye újoncévében Texas után. A Lightsban az ötautós csapat (igaz, két versenyző révén) öt győzelmet számlál már 2022-ben, Linus Lundqvist pedig toronymagasan vezeti a bajnokságot.

- Reklám -

A Dale Coyne Racing és a HMD Motorsports együttműködése tehát kimondottan gyümölcsöző. Ez pedig 2023-ra még akár ki is bővülhet.

Ha meglesznek hozzá az emberek, igen” – szögezi le a csapattulajdonos, Dale Coyne a Racer kérdésére. „És ezzel van a probléma. Előbb legyenek meg a szakemberek az autóhoz, mint hogy előbb az autó legyen meg. De vizsgáljuk ennek a lehetőségét, ez egyértelmű.

- Reklám -

És ha már az autók: abba kellenek versenyzők is. Erről is beszélt a DCR első embere. „Azt hiszem, folytanti fogjuk Takumával. Jó kondiban van, bizonyított már. Gyors. Bár az eredmények nem úgy néznek ki, ahogy az ildomos lenne, de Indyben például minden egyes nap villámgyors volt. Emellett pedig első sorba kvalifikált Detroitban és Texasban. Jól megy a közös munka. Azt hiszem, ez is motiválja őt arra, hogy egy évnél többet legyen velünk.

A Dale Coyne Racing holdudvarában pedig ott van a fentebb említett Indy Lights-éllovas Linus Lundqvist is.

Nagyon jól néz ki, épp ezért raktuk őt a Lights-programba. Tudtuk, hogy a mezőny sztárja lehet, és ez be is igazolódott. És nagyon jól dolgozik. De ez nem csak a versenyzőkről szól. Szakembereket is szeretnénk kiképezni, és ehhez nehéz megfelelő alapanyagot találni.