back to top
vasárnap, május 26, 2024

Áll a báll az SHR-nél! Harvick távozik, a tulajdonosok nem értenek egyet

Dátum:

Megosztás:

Úgy tűnik Kevin Harvick már csak jövőre marad a Stewart-Haas Racingnél miközben még az sem eldöntött, ki vezeti a 41-es autót jövőre.

- Reklám -

A Stewart-Haas Racing a 2014-es szezon óta foglalkoztatja Kevin Harvickot, aki egyben a csapat legsikeresebb versenyzője. Úgy tűnik azonban, hogy hamarosan véget érhet az ideje az alakulatnál.

- Reklám -

A kaliforniai születésű versenyző a 4-es számú autóban 37 győzelmet aratott, mióta a szervezethez csatlakozott. Ez felülmúlja azt a 23 győzelmet, amit a Richard Childress Racinggel szerzett pályafutása elején.

Gene Haas, a Stewart-Haas Racing társtulajdonosa a Las Vegas Motor Speedwayen rendezett futam előtt egy interjúban jelezte, hogy Harvick a 2023-as szezon végén távozni fog a csapattól.

- Reklám -

Haas erre reagálva elmondta, hogy a szervezet megpróbálta rávenni a 46 éves versenyzőt, hogy írjon alá egy hosszabbítást. Harvick a 2024-es szezon kezdetén lenne 48 éves, a születésnapja decemberben lesz.

A csapat jelenlegi felállása Harvickból, Aric Almirolából, Chase Briscoe-ból és Cole Custerből áll. Bár Chase Briscoe van benn a rájátszásban, mégis egyértelmű, hogy Kevin Harvick a négy versenyző közül a vezér.

És ami Custert illeti, eléggé nagy a vélemények eltérése a csapat két tulajdonosa, Gene Haas és Tony Stewart között – legalábbis Jenna Fryer információi szerint.

Gene Haas a verseny előtt elmondta, hogy szeretne még egy évet adni Cole Custernek, hogy bizonyítson, de Tony Stewart Ryan Preece-t ültetné az autóba. Alaposan meg kell fontolniuk ezt azok után, hogy valószínűleg mind Harvickot, mind Almirolát elveszítik a 2023-as év végén.