csütörtök, június 30, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapRoad to Indy2022-ben is marad az Indy Lights-ban Linus Lundqvist

2022-ben is marad az Indy Lights-ban Linus Lundqvist

- Hirdetés -

Azok után, hogy Lundqvist tavaly rögtön újoncként futamokat tudott nyerni az Indy Lights mezőnyében, 2022-re is marad a sorozatban, célja pedig a bajnoki cím.

Lundqvist első hangos sikerét még 2020-ban aratta, amikor mindenkit leiskolázva lett a Formula Regional Americas bajnoka. 2021-ben, az Indy Lights-ba fellépve, háromszor tudott futamot nyerni, és a szezon végén harmadikként zárt Kyle Kirkwood és David Malukas mögött. Azzal, hogy a 22 éves svéd marad a mezőnyben, tulajdonképpen rögtön favorittá lép elő a nevelőszériában, hiszen a legmagasabb összetett pozícióban ő végzett tavaly. Ennek megfelelően célja egyértelműen az IndyCar. Na meg persze csapata, a HMD Motorsports is nagy terveket dédelget vele kapcsolatban.

- Hirdetés -

Linus óriási tapasztalatot hoz a HMD Motorsportshoz, és vele megcélozhatjuk 2022-ben a legfelső pozíciót szezon végén” – mondja a csapatfőnök Mike Maurini. “Tavaly úgy tudott az élmezőnyben harcolni, hogy a pályák többségét soha nem látta. Emellett pedig rengeteg problémával is szembesült. Újoncként szerzett három győzelmet, ami egészen lenyűgöző az utóbbi évek egyik legerősebb mezőnyében. Ő volt az egyike annak a mindössze három versenyzőnek, akik nyerni tudtak.

Lundqvist újoncszezonja során tizenegyszer állhatott dobogóra, ezzel a mezőny egyik legrutinosabbja. Legnagyobb ellenfelei tulajdon csapattársai, valamint az Andretti Autosport versenyzői lehetnek.

- Hirdetés -

Nagyon örülök a lehetőségnek, hogy még egy évet az Indy Lights-ban teljesíthetek a HMD Motorsports versenyzőjeként” – mondja Lundqvist. “Először is óriási köszönettel tartozom azoknak, akiknek köszönhetően ez a lehetőség összeállt: a szponzorok és mindenki, aki bárhogy segédkezett ebben. Jó újra itt lenni. Persze tavaly se volt rossz évünk, de idén még többet akarunk. Azért vagyunk itt, hogy győzzünk. Ez az én célom, és ez a csapaté is. Jó lesz úgy nekikezdeni a teszteknek és a közös munkának, hogy ismerem már az embereket és az autómat is. Izgatott vagyok a futamgyőzelmeket és a bajnoki címet illetően.

- Advertisement -
SourceRacer

Friss