péntek, április 19, 2024

2022-ben is marad az Indy Lights-ban Linus Lundqvist

Dátum:

Megosztás:

Azok után, hogy Lundqvist tavaly rögtön újoncként futamokat tudott nyerni az Indy Lights mezőnyében, 2022-re is marad a sorozatban, célja pedig a bajnoki cím.

- Reklám -

Lundqvist első hangos sikerét még 2020-ban aratta, amikor mindenkit leiskolázva lett a Formula Regional Americas bajnoka. 2021-ben, az Indy Lights-ba fellépve, háromszor tudott futamot nyerni, és a szezon végén harmadikként zárt Kyle Kirkwood és David Malukas mögött. Azzal, hogy a 22 éves svéd marad a mezőnyben, tulajdonképpen rögtön favorittá lép elő a nevelőszériában, hiszen a legmagasabb összetett pozícióban ő végzett tavaly. Ennek megfelelően célja egyértelműen az IndyCar. Na meg persze csapata, a HMD Motorsports is nagy terveket dédelget vele kapcsolatban.

- Reklám -

Linus óriási tapasztalatot hoz a HMD Motorsportshoz, és vele megcélozhatjuk 2022-ben a legfelső pozíciót szezon végén” – mondja a csapatfőnök Mike Maurini. „Tavaly úgy tudott az élmezőnyben harcolni, hogy a pályák többségét soha nem látta. Emellett pedig rengeteg problémával is szembesült. Újoncként szerzett három győzelmet, ami egészen lenyűgöző az utóbbi évek egyik legerősebb mezőnyében. Ő volt az egyike annak a mindössze három versenyzőnek, akik nyerni tudtak.

Lundqvist újoncszezonja során tizenegyszer állhatott dobogóra, ezzel a mezőny egyik legrutinosabbja. Legnagyobb ellenfelei tulajdon csapattársai, valamint az Andretti Autosport versenyzői lehetnek.

- Reklám -

Nagyon örülök a lehetőségnek, hogy még egy évet az Indy Lights-ban teljesíthetek a HMD Motorsports versenyzőjeként” – mondja Lundqvist. „Először is óriási köszönettel tartozom azoknak, akiknek köszönhetően ez a lehetőség összeállt: a szponzorok és mindenki, aki bárhogy segédkezett ebben. Jó újra itt lenni. Persze tavaly se volt rossz évünk, de idén még többet akarunk. Azért vagyunk itt, hogy győzzünk. Ez az én célom, és ez a csapaté is. Jó lesz úgy nekikezdeni a teszteknek és a közös munkának, hogy ismerem már az embereket és az autómat is. Izgatott vagyok a futamgyőzelmeket és a bajnoki címet illetően.