back to top
szombat, július 20, 2024

A Toyota szerint a Next Gen autók miatt lett ekkora siker a Clash

Dátum:

Megosztás:

A Toyota Racing első embere, David Wilson teljesen biztos benne, hogy a Next Gen autók nagyban hozzájárultak a Busch Lite Clash hangos sikeréhez.

- Reklám -

A napokban megrendezett Busch Clash volt az első alkalom, hogy a Next Gen autók élesben, versenykörülmények között bizonyíthattak, mire képesek. Bár több bosszantó műszaki hiba is felütötte a fejét, a vezetőség alapvetően elégedett volt azzal, hogy a Clash alakult.

- Reklám -

A Toyota részéről egyetlen dolognak tudják be a verseny sikerét: az új autóknak. „Nem kérdés, hogy (a Next Gen autóknak) kulcsszerepe volt ebben” – szögezi le David Wilson, a Toyota Racing vezetője. „Remélhetőleg a szezon előrehaladtával még többet tudunk majd erről beszéln, és a tévétársaságok is meg tudják majd mutatni, miért ennyire különlegesek ezek az autók.

Wilson elmondta azt is, mire gondol részleteiben. „Az autókban alkalmazott technológiai megoldások miatt tudtunk egy ennyire apró pályán is versenyezni. Más az irányítása, független az első és a hátsó felfüggesztés, nagyobbak a fékek… Mindezek nélkül korábban, a korábbi autókkal nem tudtunk volna eljönni ide. Bizakodó vagyok, mert ez egy szélesebb spektrumot nyit meg előttünk a lehetőségeket illetően.

- Reklám -

Felmerült egyébként a korábbi autó szerepeltetése is, a Next Gen pedig csak később jött volna. „Nyilván ezt már sosem tudjuk meg, de nem hiszem, hogy ennyire jó lett volna vele a verseny. Az ironikus egyébként az, hogy küzdöttünk ebben rengeteget a NASCAR-ral. Nem akartuk egy ilyen pályán leamortizálni a vadonatúj cuccokat. Nem volt igazunk, és utólag visszatekintve rá hála Istennek, hogy a NASCAR kitartott az álláspontja mellett. Kitartottak, igazuk lett. Jó lett nekik, jó lett nekünk, jó lett mindenkinek.