back to top
vasárnap, június 16, 2024

Zsinórban másodjára vérzett el az MBM Daytonában

Dátum:

Megosztás:

A bizakodás döbbent csalódottságba csapott átt az MBM Motorsportsnál, miután egyik autójukat sem tudták kvalifikálni a Daytona 500-ra.

- Reklám -

A 64. Daytona 500 időmérő edzésén a két leglassabb időt az MBM Motorsports két Fordját vezető JJ Yeley és Timmy Hill érte el. A részmunkaidős észak-karolinai csapat versenyzői így a Duel versenyekben bízhattak, egyikük számára sem sikerült azonban a kvalifikáció.

- Reklám -

Kettejük közül Yeley lehet leginkább bosszús, akit néhány méterrel a cél előtt tudott megelőzni Kaz Grala, így a néhány perccel korábban még biztos továbbjutónak tűnő arizonai búcsút vehetett indulásról szőtt álmaitól.

Yeley érthetően nagyon bosszús volt a versenyt követően a vele együtt szélárnyékozó Daniel Hemricet okolta kieséséért.

- Reklám -

„A külső ívre húzódtunk, hogy elengedjük a körelőnyben lévőket, és hirtelen vesztettünk, majd 1 másodpercet. Csak annyit láttam, hogy Hemric kitette a kezét. Azt hittem, hűteni akarja magát, de aztán hallottam, ahogy a spotterem mondja, hogy az 50-es autó (Grala) a mögöttünk haladó bolyban jön. Akkor döbbentem rá, hogy hát persze, Hemric segíteni akart a Chevy-s márkatársának, hogy bejusson! Ezzel viszont mi minden esélyünket elvesztettük a mezőnybe kerülésre.” – nyilatkozta Yeley.

„Megpróbálhattam volna blokkolni őket, de nehéz lett volna. Annyival gyorsabbak voltak, hogy semmi esélyem nem volt bemenni eléjük, és valami hülyeségre kényszeríteni őket. Nagyon rossz érzés, mikor úgy érzed, jó formában vagy, és hirtelen kihúzzák alólad a szőnyeget.”

Hillnek a második kvalifikációs versenyen nyílt lehetősége a bejutás kiharcolására. Illetve nyílt volna, ha nem lett volna a mezőnyben Greg Biffle, aki hosszú kihagyás után visszatérve, ismét régi fényében tündökölt, és egy pillanatig nem hagyott kétséget a felől, hogy ő lesz a leggyorsabb Open versenyző.

Az MBM a sikertelen kvalfikáció miatt anyagilag is nehéz helyzetbe került.

„Nehezebb lesz a dolgunk, mint azt el lehet képzelni.” – mondta a csapat tulajdonosa, Carl Long. „Nagyon sok szponzori pénz kellett ahhoz, hogy össze tudjuk tenni a költségvetést. A szponzorokkal pedig olyan megállapodást kötöttem, hogy ha nem tudunk bejuni a Daytona 500-ra, akkor más versenyeken fogjuk megjeleníteni őket az autóinkon. Úgyhogy nincs más választásom, mint saját pénzből újabb versenyeket finanszírozni.”

A csapat a Truck, valamint az Xfinity versenyeken vígasztalódhat. Előbbin Timmy Hill, utóbbin JJ Yeley szolgálataira számítanak.