péntek, április 19, 2024

Ben Rhodes nyerte a Truck Series futamot a bristoli salakon

Dátum:

Megosztás:

Szokatlanul kevés balesetet, de annál több izgalmat és egy soha nem látott jelenetet is hozott a NASCAR Truck Series salakos futama.

- Reklám -

Ben Rhodes került az élre rögtön a futam elején, mögötte a NASCAR Cup Series-ből beugró és a kvalifikációt megnyerő Joey Logano autózott. Az első sárga zászlós figyelmeztetés a 25. körben Andrew Gordon megforgása miatt érkezett. Az első szakasz további részében nem történt baleset, így Rhodes kényelmes tempót autózva megnyerte az első szegmenst., míg Logano egészen a negyedik helyig esett vissza.

- Reklám -

2. felvonás

A második szakasz első pár köre kemény versenyzést hozott, Eckes és Dibenedetto értek össze, de Logano és Elliott is próbált pár pozíciót nyerni, ami utóbbinak sikerült is. Kris Wright balesete szakította félbe a zöld zászlós etapot, aki egy defekt miatt a falban kötött ki.

A szegmens vége előtt Joey Logano és John Hunter Nemechek kezdtek komoly csatát vívni, Nemecheknek sikerült elmennie a Fordos mellett és bár megérkezett Chase Elliott is, de ő már nem tudott komolyabb támadást indítani.

- Reklám -

Ben Rhodes remek tempója kitartott, Ty Majeski előtt végezve nyerte meg a második szakaszt. Érdekesség, hogy komolyabb balesetek egyelőre nem történtek. Következett a végjáték.

3. szakasz

Az újraindítást követően a különböző stratégiák miatt John Hunter Nemechek került az élre, de Carson Hocevar az alsó ívről támadva rögtön megelőzte őt és átvette a vezetést.

Nem sokkal a rajt után olyan esemény miatt kellett megszakítani a versenyt, amilyet nagyon ritkán látni. Matt Dibenedetto próbált az alsó ívről előzni, ami sikerült is neki, majd az érkező Austin Wayne Self hátulról meglökte a kijáraton lassabb Dibenedettot és a két autó nemes egyszerűséggel összeragadt. Mivel ezután nem tudtak továbbhaladni, a biztonsági csapatnak kellett a versenygépeket szétválasztani.

A szünetben a győzelemre is esélyesnek tűnő Ty Majeskit kérdezték, hogy hányadik dirt futamán versenyez, aki közölte: „Ilyen autókkal ez az első dirt futamom. Utoljára 2010-ben még go-kartokkal versenyeztem salakon.

45 kör volt hátra mikor újraindult a futam, Hocevar megtartotta első helyét, miközben mögötte öldöklő csata kezdődött. Chase Elliott támadta a felső íven Ty Majeskit, egy gyönyörű kívülről történő körbeautózással át is lépett fiatal riválisán. Közvetlenül ezután Keith McGee törte meg autóját és a futam lendületét egyaránt, amikor saját hibájából falba csapódott a Chevy-vel. Újabb sárga zászló következett.

Hocevar újfent remek rajtot vett és derekasan állta Nemechek támadásait az élen tartva ezzel a Silveradot. Rhodes egyre másra előzte a riválisokat, a frissebb gumikon elképesztő tempót autózva.

Chandler Smith fordította túl autóját és a mögötte érkező Eckes pechjére nem igazán volt erre tekintettel, így Smith a mezőnnyel szemben találta magát, előidézve ezzel ismételten egy megszakítást.

Az első komolyabb baleset

Carson Hocevar sokadjára bizonyítja, hogy nem okoz gondot neki az újraindítás, de biztosan be kell még mutatnia ezt a képességét, ugyanis az első komolyabb ütközést is meghozta a végjáték. Ben Rhodes előzte Buddy Kofoidot, aki emiatt megforgott és az érkező Ty Majeski és Derek Kraus elé csúszott, akik belecsapódtak.

Hocevar a Nemecheket megelőző Ben Rhodes-al szemben már nem tudott mit tenni, pár kanyarral az újrarajt után elvesztette a vezetést. Rhodes félelmetes tempót diktált és egy kör alatt letudta az eddig élen álló Chevys riválisát és a győztesek útjára repítette a 99-es Toyota Tundrát.

Ben Rhodes pályafutása során először diadalmaskodott salakon, Carson Hocevar pedig a 2. helyével karrierje eddigi legjobb eredményét könyvelhette el.

NASCAR Truck Series – Bristol Dirt – Nem hivatalos végeredmény